Ειδήσεις ΥγείαςΟμορφιά

Tips για τη σωστή φροντίδα του δέρματος γύρω από τα μάτια

Ιδιαίτερη φροντίδα χρειάζεται το δέρμα γύρω από τα μάτια, καθώς είναι μία από τις πιο λεπτές και ευαίσθητες περιοχές του σώματος. Είναι επίσης η πρώτη περιοχή του δέρματος όπου αναπτύσσονται τα σημάδια του γήρατος, οι λεπτές γραμμές-ρυτίδες.

Τρόποι προστασίας του δέρματος γύρω από τα μάτια

Επειδή είναι πολύ ευαίσθητο, χρειάζεται ξεχωριστή φροντίδα από το υπόλοιπο πρόσωπο. Αυτό σημαίνει κατ’ αρχάς ότι δεν θα βασίζεστε στα κλασικά προϊόντα προσώπου για να το ενυδατώσετε λέει ο δρ Μάρκος Μιχελάκης, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος.

«Οι κρέμες ματιών είναι ειδικά σχεδιασμένες και αρκετά ενυδατικές, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες της περιοχής».

Εξίσου σημαντικός είναι, όμως, και ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζετε την κρέμα γύρω από τα μάτια σας. Ο καλύτερος τρόπος είναι με απαλά κτυπηματάκια (ταμποναριστά) και όχι με τρίψιμο.

Προσοχή, όμως: δεν πρέπει να βάζετε κρέμα μόνο στο δέρμα κάτω από τα μάτια, αλλά και στο άνω βλέφαρο.

Αν εξάλλου τα μάτια σας είναι πρησμένα, το φάρμακο είναι να κοιμηθείτε περισσότερο και καλύτερα το βράδυ, καθώς και να πιείτε άφθονα υγρά (κατά προτίμηση νερό).

Χρήσιμα επίσης είναι τα αντιοξειδωτικά συστατικά, που συμβάλλουν στην απομάκρυνση των ελεύθερων ριζών οι οποίες δημιουργούνται εξαιτίας της UV, της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και του καπνίσματος.

Πολύ σημαντικό είναι επίσης να αφαιρείτε κάθε βράδυ προσεκτικά το μέικ απ απ’ όλο το πρόσωπο και, συνεπώς, από τα μάτια σας.

Για να είναι υγιές το δέρμα γύρω από τα μάτια πρέπει ακόμα να το προστατεύετε από τον ήλιο με ένα αντηλιακό ματιών υψηλής προστασίας.

Απαραίτητο είναι ακόμα να προστατεύετε το δέρμα γύρω από τα μάτια από τον καπνό των τσιγάρων.

Μην παραλείπετε επίσης να κοιμάστε τουλάχιστον 6-7 ώρες κάθε βράδυ, καθώς και να τρώτε όσο το δυνατόν πιο υγιεινά.

Να πίνετε επίσης καθημερινά άφθονο, καθαρό νερό, διότι η αφυδάτωση δημιουργεί μαύρους κύκλους,

Περιορίστε επίσης το αλάτι στο φαγητό σας, διότι συμβάλλει στην κατακράτηση υγρών και τα πρησμένα μάτια.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button