ΆρθραΕμβόλιαΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τρίτη δόση εμβολίου: Από σήμερα ενημερωτικά SMS στους άνω των 50 – Στάσιμοι οι εμβολιασμοί

Κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ στη «μάχη» του εμβολιασμού

Σήμερα ξεκίνησαν να αποστέλλονται SMS σε όλους των άνω των 50 ετών που έχουν συμπληρώσει 6 μήνες από τη δεύτερη δόση και δικαιούνται να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου.

«Δυστυχώς ο ρυθμός που θα έπρεπε να υπάρχει, δεν υπάρχει.να είμαστε ειλικρινείς. Νομίζω δεν υπάρχει πια καμία δικαιολογία για κανέναν ανέφερε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, διευκρίνισε ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων και ότι σήμερα λαμβάνουν SMS όσοι είναι άνω των 50 ετών και έχουν συμπληρώσει 6 μήνες από τη δεύτερη δόση και δικαιούνται να κάνουν την 3η δόση.

Κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ στη «μάχη» του εμβολιασμού

Ο Γιώργος Γεωργαντάς εξήγησε ότι γίνονται πολλές προσπάθειες ώστε να αυξηθούν οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού, καθώς κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ πηγαίνουν σε απομακρυσμένες περιοχές. «Έχουμε εμβολιάσει σχεδόν όλους ζήτησαν να εμβολιαστούν στα σπίτια τους, θα πάμε και στη ΒΙΟΠΕ του Κιλκίς για τους εμβολιασμούς από τον ΕΟΔΥ εργαζομένων των επιχειρήσεων» πρόσθεσε.

Στάσιμοι οι εμβολιασμοί

«Βλέπουμε ξεκάθαρα ότι όσοι νοσηλεύονται στις ΜΕΘ κατά 90% περίπου είναι ανεμβολίαστοι, και βεβαίως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα εκεί που η εμβολιαστική κάλυψη δεν ήταν κανονική. Νομίζω ότι όσες αμφιβολίες είχαν κάποιοι στην αρχή του εμβολιαστικού προγράμματος μετά από σχεδόν ένα χρόνο θα πρέπει να έχουν αρθεί για την υγεία της δικής τους την οικογένειά τους και της κοινωνίας» είπε ο υφυπουργός.

«Το καταλυτικότερο επιχείρημα όλων είναι οι εικόνες που έχουν όλοι από το συγγενικό ή φιλικό περιβάλλον και βρίσκονται στα νοσοκομεία… Με ξεπέρνα οποιοδήποτε αντεπιχείρημα σε αυτή την πραγματική κατάσταση που βιώνουμε όλοι» σχολίασε.

«Δεν υπάρχει ενδεχόμενο γενικού lockdown»

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο γενικού lockdown, ξεκαθάρισε εκ νέου ότι η οικονομία δεν μπορεί να κλείσει και οι εμβολιασμοί πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να κινούνται στις δραστηριότητες που έκαναν και πριν επειδή έπραξαν αυτό που έπρεπε να πράξουν. «Αν θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα εξειδικευμένα για συνύπαρξη εμβολιασμένων και μη θα ανακοινωθούν αλλά όχι γενικό lockdown» υπογράμμισε.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button