ΆρθραΕμβόλιαΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τρίτη δόση εμβολίου: Κατακόρυφη αύξηση στα ραντεβού – Περίπου 250.000 κλείστηκαν ήδη

Με ποιο εμβόλιο γίνεται η τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό

Κατακόρυφη αύξηση καταγράφεται στα ραντεβού για τρίτη δόση εμβολιασμού, αφού χιλιάδες συμπολίτες μας σπεύδουν στην πλατφόρμα για να κάνουν την αναμνηστική δόση.

Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες περίπου 250.000 ραντεβού κλείστηκαν για τρίτη δόση σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας μέχρι σήμερα έχουν γίνει 1.644.029 εμβολιασμοί αναμνηστικής δόσης στην επικράτεια.

Στην αύξηση βέβαια των ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου συνέβαλε και το γεγονός ότι θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους πολίτες από 60 ετών και άνω, που δε θα έχουν εμβολιαστεί έως τις 16 Ιανουαρίου όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Χιλιάδες ραντεβού για τρίτη δόση

Ταυτόχρονα και ο φόβος για τις νέες μεταλλάξειw όπως η Μετάλλαξη Όμικρον φαίνεται ότι οδήγησε πολλούς στο να κλείσουν το ραντεβού τους στο emvolio.gov.gr.

Με ποιο εμβόλιο γίνεται η τρίτη δόση

Συγκεκριμένες επιλογές έχουν όσοι κλείσουν ραντεβού για την τρίτη δόση. Ειδικότερα σύμφωνα με τις αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας, όσοι πολίτες 18 και άνω έχουν εμβολιαστεί με Pfizer, Moderna και AstraZeneca θα πρέπει να κάνουν την αναμνηστική δόση πλέον ακόμη και 3 μήνες μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης δόσης, σύμφωνα με την τελευταία απόφαση.

Χιλιάδες ραντεβού για τρίτη δόση του εμβολίου

Η αναμνηστική δόση σε αυτές τις τρεις κατηγορίες των εμβολίων γίνεται με εμβόλια Pfizer ή Moderna (μισή δόση της Moderna).

Για όσους έκαναν το εμβόλιο της Johnson & Johnson, η αναμνηστική δόση θα πρέπει να γίνεται στους δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό τους και θα μπορεί να γίνεται με τα εμβόλια Pfizer, Moderna (μισή δόση) ή το εμβόλιο Johnson & Johnson.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι δίνεται προτεραιότητα στα εμβόλια για όσους κλείνουν για την πρώτη δόση και στη συνέχεια ανοίγουν ραντεβού για όσους θέλουν να κάνουν την τρίτη δόση.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button