ΆρθραΕμβόλιαΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τρίτη δόση εμβολίου: SMS σήμερα σε 285.000 πολίτες που πρέπει να εμβολιαστούν – Όλες οι κατηγορίες

Ποιοι πρέπει να κάνουν Τρίτη δόση εμβολίου για τον κορονοϊό

SMS θα λάβουν σήμερα 285.000 πολίτες που πρέπει να εμβολιαστούν με τρίτη δόση, ενώ αύριο 14 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για να μπορούν να κλείσουν ραντεβού όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή είναι ανοσοκατεσταλμένοι.

Ειδικότερα όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Υγείας, ενημέρωση με sms για αναμνηστική δόση δηλαδή τρίτη δόση του εμβολίου, θα λάβουν οι ευπαθείς ομάδες αλλά και όσοι έχουν χαμηλά αντισώματα για διάφορους λόγους ή πάσχουν από σοβαρές ασθένειες.
Συνολικά 285.000 πολίτες θα ενημερωθούν σήμερα με sms ώστε να μπορούν να κλείσουν ραντεβού για το εμβόλιο.

Οι κατηγορίες

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών είχε γνωμοδοτήσει υπέρ του εμβολιασμού ατόμων που είναι σε αυξημένο κίνδυνο λόγω των νοσημάτων που διαταράσσουν την ανοσιακή ανταπόκριση και δεν οικοδομούν ανοσία και είναι κατώτερη του 50%.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών στην κατηγορία αυτή ανήκουν:

μεταμοσχευμένοι είτε συμπαγών οργάνων είτε αιμοποιητικών κυττάρων

-άτομα με καρκίνο

νεφροπαθείς σε αιμοκάθαρση

-άλλα χρόνια σοβαρά προβλήματα με ανοσοανεπάρκεια

-ή νοσήματα με ειδική θεραπεία που μειώνει την ανοσιακή αντίδραση

Ποιοι ακολουθούν για 3η δόση

Παράλληλα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών μελετά για τον καθορισμό των ομάδων πληθυσμού που θα ακολουθήσουν στη χορήγηση της 3ης δόσης.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών κατέληξε ήδη ότι μετά την ομάδα των ατόμων που είναι ανοσοκατεσταλμένοι θα ακολουθήσει η ομάδα όσων διαμένουν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και τα άτομα άνω των 60 ετών, σημείωσε η Μαρία Θεοδωρίδου Πρόεδρος της Επιτροπής. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr η πλατφόρμα για την τρίτη δόση για όλα τα άτομα άνω των 60 ετών θα ανοίξει το αργότερο έως το τέλος του μήνα.

Να σημειωθεί ότι η τρίτη δόση των εμβολίων θα είναι με mRNA εμβόλιο για τα άτομα που έχουν λάβει δυο δόσεις mRNA βασικού εμβολιασμού (Pfizer ή Moderna), δυο δόσεις εμβολίου Astra Zeneca ή μια δόση εμβολίου Johnson & Johnson.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τι είπε για την επέκταση του μέτρου και σε άλλους εργαζόμενους ο Κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button