ΆρθραΕμβόλιαΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τρίτη δόση: Το απόγευμα οι ανακοινώσεις – Προς άνοιγμα για όλους της πλατφόρμας στους 4 μήνες

Σήμερα το απόγευμα στις 18.00 οι ανακοινώσεις από τον Μάριο Θεμιστοκλέους

Σήμερα το απόγευμα στις 18.00 αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις, που θα αφορούν την τρίτη δόση του εμβολίου ενάντια στον κορονοϊό,από τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Νωρίτερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε πως θα έχει προηγηθεί η συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, προαναγγέλλοντας πως το πιθανότερο είναι να ανοίξει για όλους η πλατφόρμα της τρίτης δόσης στους τέσσερις μήνες.

«Υπάρχουν τα διαθέσιμα ραντεβού έχουμε το μηχανισμό. Όταν ανοίξει η πλατφόρμα. Όσοι έχουν εμβολιαστεί μέχρι τέλος Αυγούστου μέχρι τα μέσα Ιανουάριου θα έχουν εμβολιαστεί, έχουμε το μηχανισμό, θα το στηρίξουμε» δήλωσε. Παράλληλα ο κ. Θεμιστοκλέους έκανε γνωστό ότι χθες κλείστηκαν 30.000 ραντεβού πρώτης δόσης, τα 17 χιλιάδες νέα ραντεβού για πρώτη δόση στους 60 ετών και άνω, και συνολικά από την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας έχουν κλειστεί 45.000 ραντεβού.

Το πιστοποιητικό νόσησης

Αλλαγές αναμένεται να ανακοινωθούν και για το πιστοποιητικό νόσησης.

Ήδη η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας αποφάσισε ότι το Πιστοποιητικό νόσησης θα λαμβάνεται πλέον μόνο με PCR τεστ για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, καθώς σήμερα υπήρχε η δυνατότητα να εκδίδεται και με απλό rapid test.

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, στο τραπέζι των ειδικών θα τεθεί ένα διάστημα 4 ή 5 μηνών για τη λήξη του πιστοποιητικού νόσησης ώστε να συμβαδίζει με τη λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button