ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τσιόδρας: Ανησυχία για τις μεταλλάξεις και την αύξηση των κρουσμάτων- Εμφάνιση με διπλή μάσκα

Με διπλή μάσκα στο βήμα στη Βουλή ο Σωτήρης Τσιόδρας

Με διπλή μάσκα εμφανίστηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας το απόγευμα της Τετάρτης και ενημέρωσε για τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις εξελίξεις της πανδημίας στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσιόδρας ανέβηκε και στο βήμα φορώντας εσωτερικά μία χειρουργική μάσκα και από πάνω μία υφασμάτινη!

«Θα μιλήσω ως επιστήμονας, δίχως να έχω κανένα δικαίωμα πολιτικής αντιπαράθεσης».

Ο μέσος κυλιόμενος εβδομαδιαίος όρος είναι 7,7 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού και η πατρίδα μας είναι σε καλή θέση σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης.

Ανήσυχος εμφανίστηκε σχετικά με τις μεταλλάξεις ο καθηγητής, ο οποίος είπε ότι «νομίζω ότι θα επικρατήσουν παντού οι μεταλλάξεις» και εκτίμησε ότι ο χάρτης της Ευρώπης θα αποκτήσει ένα ακόμα πιο βαθύ κόκκινο χρώμα λόγω των μεταλλάξεων. Αν επικρατήσει στην πατρίδα μας το Variant (μετάλλαξη), έχουμε πρόβλημα πιθανόν μέχρι τις αρχές Μαρτίου.

Γι’ αυτό θα πρέπει να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση και να τηρούμε τα μέτρα», δήλωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως η εκτίμησή του είναι ότι τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν σε αριθμό τις 7.000 με 8.000 σε εβδομαδιαία βάση.
Περίπου στα 48 έτη είναι η διάμεση ηλικία των ασθενών και έχει πέσει τις τελευταίες εβδομάδες στα 43 έτη, που σημαίνει ότι κολλάνε μικρότερες ηλικίες. Η μέση ηλικία παρακολουθούμε κάθε εβδομάδα πως αυξάνει. Αυτό έχει σημασία διότι κάποιος που είναι πάνω από τα 75, έχει τουλάχιστον 8 φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσηλευτεί και πάνω από 200 φορές πιθανότητα να πεθάνει.

Τεστ

Είμαστε στις 30.000 τεστ κατά μέσο όρο και χρειάζεσαι σε αυτόν τον ιό όσο τον δυνατόν περισσότερα τεστ για να βρεις τα κρούσματα.  Αναφορικά με τη θετικότητα είπε ότι είναι η οποία είναι 2,7% στη χώρα. Υπενθυμίζεται ότι πάνω από το 4% χτυπάει συναγερμός.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button