ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τσιόδρας: Αποφύγαμε 8.400 θανάτους με τον εμβολιασμό- Τι έδειξε ελληνική μελέτη

Η χειμερινή περίοδος δεν προμηνύεται εύκολη προέβλεψε ο Σωτήρης Τσιόδρας. 

Χάρη στους εμβολιασμούς σώθηκαν ανθρώπινες ζωές ανέφερε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Όπως έδειξε ελληνική μελέτη που ανέλυσε σε εθνικό επίπεδο στοιχεία από την έναρξη των εμβολιασμών έως και τις 11 Οκτωβρίου 2021με τον εμβολιασμό έχουμε αποφύγει 8.400 θανάτους στη χώρα μας! Δείτε ΕΔΩ τι ανέφερε νωρίτερα: Τσιόδρας: Γιατί πρέπει να εμβολιαστούμε – Να μην γίνονται παρερμηνείες με το εμβόλιο

Επίσης, έχουμε αποφύγει 5.560 εισαγωγές σε ΜΕΘ και 5.500 διασωληνώσεις! Ταυτόχρονα ανέφερε ότι εάν είχε εμβολιαστεί το 95% του πληθυσμού έως τα μέσα Ιουλίου οι θάνατοι στην Ελλάδα θα ήταν 1.200 λιγότεροι.

Σημείωσε δε ότι αν ο εμβολιασμός είχε ξεκινήσει νωρίτερα, σήμερα θα είχαμε 1.200 λιγότερους θανάτους από κορονοϊό! Οι ζωές που σώθηκαν και οι διασωληνώσεις και οι ΜΕΘ που γλιτώσαμε θα αυξηθούν στο απώτερο μέλλον με την αύξηση του εμβολιασμού. Η χειμερινή περίοδος δεν προμηνύεται εύκολη προέβλεψε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Παράλληλα, έγινε μελέτη για τους θανάτους και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Ο κίνδυνος θανάτου των εμβολιασμένων μειώθηκε κατά 91%.

Αναφερόμενος στα ποσοστά αποτελεσματικότητας των εμβολίων έναντι σοβαρής νόσησης και θανάτου μετά την κυριαρχία της μετάλλαξης Δέλτα είπε ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων διατηρείται και μετά τη Δέλτα περίοδο.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button