ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τσιόδρας: Γιατί πρέπει να εμβολιαστούμε – Να μην γίνονται παρερμηνείες με το εμβόλιο

Τι ανακοίνωσε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας για τους εμβολιασμούς

Αίσθηση προκάλεσε η επανεμφάνιση του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν. Άλλωστε η εμβολιαστική κάλυψη παρουσιάζει στασιμότητα με τον γενικό πληθυσμό να έχει εμβολιαστεί σε ποσοστό 62%. Ενδεικτικό είναι ότι 9 στους 10 που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, ενώ καθημερινά πραγματοποιούνται μόλις 10.000 με 15.000 εμβολιασμοί.

Οι ανακοινώσεις Τσιόδρα

Ο καθηγητής κάνοντας ανάλυση των δεδομένων για το τι ισχύει με τα εμβόλια, σημείωσε αρχικά ότι δεν θα πρέπει να γίνονται παρερμηνείες σχετικά με το αν νοσούν και οι εμβολιασμένοι. Όπως είπε όσο αυξάνει η εμβολιαστική κάλυψη τόσο παρουσιάζονται κρούσματα στους εμβολιασμένους.

Αυτό δεν σημαίνει ότι τα εμβόλια δεν είναι αποτελεσματικά, σημείωσε ο κ.Τσιόδρας, ζητώντας να μην παρερμηνεύονται τα κρούσματα που καταγράφονται σε όσους έχουν κάνε το εμβόλιο.

Αποφύγαμε 8400 θανάτους

Ο Σωτήρης Τσιόδρας παρουσίασε αναλυτική μελέτη που έγινε στη χώρα μας και δείχνει τα οφέλη του εμβολιασμού τόσο σε σχέση με τη νόσηση όσο και με τους θανάτους.

Με τον εμβολιασμό αποφύγαμε 8400 θανάτους μέχρι 11 Οκτωβρίου, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Τσιόδρας καθώς και 5560 νοσηλείες σε ΜΕΘ και 5530 διασωληνώσεις, ανέφερε με βάση τη μελέτη που παρουσίασε.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button