ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Βατόπουλος στο HealthReport.gr: Απαιτούνται λεπτομερή πρωτόκολλα για το πότε θα κλείνει μία υπηρεσία λόγω κορονοϊού

Συγκεκριμένες προϋποθέσεις για το πότε θα κλείνει μία υπηρεσία ή ένα κατάστημα πρέπει να θεσπιστούν σύμφωνα με τον καθηγητή Αλκιβιάδη Βατόπουλο

Αρχική > Άρθρα > Βατόπουλος στο HealthReport.gr: Απαιτούνται λεπτομερή πρωτόκολλα για το πότε θα κλείνει μία υπηρεσία λόγω κορονοϊού

Ανισότητα μεταξύ του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα σχετικά με τα λουκέτα που εφαρμόζονται όταν εντοπίζεται κρούσμα κορονοϊού, καταγράφεται το τελευταίο διάστημα. Ενδεικτικό είναι ότι στον δημόσιο τομέα συχνά κλείνουν ολόκληρες υπηρεσίες όταν υπάρχει κρούσμα, σε αντίθεση με τον ιδιωτικό τομέα που σφραγίζεται είτε τμηματικά είτε και καθόλου.

Γι’ αυτό και ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος σημειώνει στο HealthReport.gr ότι πρέπει να εκδοθούν λεπτομερή πρωτόκολλα όπως ακριβώς έγινε και με τα σχολεία, ώστε να αποσαφηνισθεί η κατάσταση.

Όπως δηλώνει στο  HealthReport.gr ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας Αλκιβιάδης Βατόπουλος: «Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να βγούνε λεπτομερείς οδηγίες για τον τρόπο διαχείρισης κρουσμάτων στις διάφορες υπηρεσίες στον ιδιωτικό τομέα και στα καταστήματα κ.λ.π. ώστε να μην παρατηρείται να κλείνει ολόκληρη μία δημόσια υπηρεσία, ενώ λειτουργούν άλλες δομές ιδιωτικές κανονικά, ενώ δεν θα έπρεπε»

Σύσκεψη για νέα μέτρα

Στο μεταξύ σήμερα το απόγευμα θα έχουν καταλήξει οι ειδικοί της επιτροπής του υπουργείου υγείας για τα μέτρα που θα προτείνουν να ληφθούν στη Αττική λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που παρουσιάζει.

Τα μέτρα ζήτησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, καθώς η Αττική παρουσιάζει καθημερινά τα περισσότερα κρούσματα. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Κορoνοϊός: Έρχονται νέα έκτακτα μέτρα για την Αττική με εντολή Μητσοτάκη – Τι θα περιλαμβάνουν»

Η επιτροπή των ειδικών λίγο πριν τηn καραντίνα
Η επιτροπή των ειδικών λίγο πριν την καραντίνα (ΦΩΤΟ αρχείου HealthReport.gr)

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr οι ειδικοί θα συζητήσουν τη γενική χρήση της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους, κάτι που όπως φαίνεται είναι πιθανό να ισχύσει αλλά μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές που έχουν βεβαρημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Show More

Σχετικά Άρθρα

Back to top button