Ειδήσεις Υγείας

Vegan διατροφή: 5 οφέλη που προσφέρει στην υγεία

Η vegan διατροφή έχει συσχετιστεί με οφέλη για την υγεία και την ευεξία του ατόμου, εφόσον βέβαια γίνεται υπό τη συμβουλευτική καθοδήγηση ενός ειδικού ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρξει έλλειψη θρεπτικών συστατικών. Νέα στοιχεία από τη Βρετανία και τον Dr Earim Chaudry, MD φωτίζουν κάποιες επιπλέον πτυχές αυτής της διατροφικής επιλογής, τονίζοντας τα παράλληλα οφέλη της για τους άντρες.

Πιο υγιής καρδιά

Μια διατροφή υψηλή σε κόκκινο κρέας μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για καρδιοπάθειες έως και κατά 18% σύμφωνα με μελέτη.

Από την άλλη πλευρά, τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνη C και βήτα-καροτένιο, το οποίο είναι μια πρόδρομη μορφή της βιταμίνης Α. Οι ουσίες αυτές δρουν ως αντιοξειδωτικά για το σώμα, προλαμβάνοντας τη συσσώρευση πλάκας χοληστερόλης στις αρτηρίες και προστατεύοντας την καρδιαγγειακή υγεία.

Μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη

Μελέτη σε 26.000 άντρες έδειξε πως οι άντρες που δήλωσαν ότι ακολουθούσαν vegan διατροφή είχαν κατά 35% μειωμένο κίνδυνο για τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου.

Καλύτερη φυσική κατάσταση

Αθλητές όπως ο Lionel Messi, ο Lewis Hamilton και ο Novak Djokovic ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή καθώς θεωρείται ότι βελτιώνει την ενέργεια, το χρόνο ανάκαμψης και τη συνολική αθλητική απόδοση. Μιλώντας γι’ αυτό ο Djokovic εξύμνησε τα οφέλη της για τον άνθρωπο και τον πλανήτη και απέδωσε στη διατροφή του τις καλές επιδόσεις του στο Wimbledon του 2019.

Βελτιώνει την εμφάνιση

Μια χορτοφαγική διατροφή βελτιώνει την όψη του δέρματος καθώς τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά τα οποία καθυστερούν τη γήρανση του δέρματος και τη φωτογήρανση. Επιπλέον, ατέλειες του δέρματος όπως ακμή μπορεί να βελτιωθούν καθώς σε ορισμένους ανθρώπους η κατανάλωση κόκκινου κρέατος και γαλακτοκομικών συμβάλει στην επιδείνωσή της.

Καλύτερη σεξουαλική ζωή

Πρόσφατη έρευνα βρήκε ότι το 84% των φυτοφάγων έχουν καλύτερη σεξουαλική ζωή συγκριτικά με τους κρεατοφάγους, με τα αποτέλεσμα να δείχνουν ότι οι διατροφικές προτιμήσεις σχετίζονταν με τη συχνότητα ερωτικής επαφής.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button