Ειδήσεις Υγείας

Βραδυκαρδία: Αιτίες και τρόποι αντιμετώπισης

Εάν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα η σοβαρής μορφής βραδυκαρδία μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα υγείας στους πάσχοντες!

H βραδυκαρδία συμβαίνει όταν η καρδιά έχει αργό καρδιακό παλμό. Συνήθως αναφέρουν οι ειδικοί επιστήμονες της mayo clinic η καρδιά ”χτυπά” περίπου 60 με 100 φορές το λεπτό σε έναν ενήλικα σε κατάσταση ηρεμίας.

Όμως όπως εξηγούν οι επιστήμονες της  Αμερικανικής Ένωσης για την Καρδιά (ΑΗΑ), ο καρδιακός ρυθμός σε κατάσταση ηρεμίας που είναι βραδύτερος από 60 παλμούς το λεπτό, υπάρχει περίπτωση να είναι φυσιολογικός, για τους νέους υγιείς ενήλικες και τους καλά προπονημένους αθλητές.

Συμπτώματα

Στην περίπτωση της βραδυκαρδίας αναφέρουν οι ειδικοί της mayo clinic η καρδιά δεν μεταφέρει αρκετό αίμα στον εγκέφαλο με αποτέλεσμα να εκδηλώνονται τα εξής συμπτώματα:

Ζάλη
Αδυναμία
Κόπωση

Δυσκολία στην αναπνοή
Πόνος στο στήθος
Σύγχυση ή προβλήματα μνήμης

Τι θα συμβεί

Εάν δεν αντιμετωπιστεί, η σοβαρής μορφής βραδυκαρδία μπορεί να προκαλέσει:

Καρδιακή ανεπάρκεια

Συγκοπή (απώλεια αισθήσεων, λιποθυμία)

Πόνος στο στήθος

Υπέρταση

Πάντως αν έχετε λιποθυμικά επεισόδια, έχετε δυσκολία στην αναπνοή ή πόνο στο στήθος που διαρκεί περισσότερο από λίγα λεπτά, επισκεφτείτε αμέσως τον θεράποντα ιατρό σας. Θυμηθείτε ότι η βραδυκαρδία αντιμετωπίζεται με την επέμβαση για την τοποθέτηση βηματοδότη και τη φαρμακευτική αγωγή.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button