ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ξεκινούν την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου οι αιτήσεις για τους Διοικητές ΥΠΕ – Η δυσαρέσκεια για τους αποκλεισμένους

Αντίστροφη μέτρηση για τους Διοικητές ΥΠΕ αφού ξεκινά σε λίγα 24ωρα η διαδικασία

Ξεκινά στις 18 Ιανουαρίου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τους Διοικητές ΥΠΕ μέσω ΑΣΕΠ. Η προκήρυξη θα είναι σε εξέλιξη για 11 ημέρες.

Ειδικότερα η ημερομηνία έναρξης υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών συμμετοχής ορίζεται η 18-1-2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 8:00 και λήγει στις 29-1-2024 , ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό για να γίνουν Διοικητές ΥΠΕ θα πρέπει να έχουν ετοιμάσει ήδη τα δικαιολογητικά τους, τα οποία να σημειωθεί ότι εφόσον περάσουν από την πλατφόρμα και δεν «μπλοκαριστούν» λόγω μη συνάφειας, θα εξετασθούν λεπτομερώς από 8 επιτροπές που δημιουργήθηκαν στο ΑΣΕΠ.

Θα ακολουθήσει το τεστ δεξιοτήτων ενώ όσοι περάσουν θα αξιολογηθούν πρώτα με προσωπική συνέντευξη από τις επιτροπές του υπουργείου Υγείας.
Η λίστα που θα προκύψει θα περιλαμβάνει έως 15 άτομα ανά θέση, ώστε στη συνέχεια με νέα συνέντευξη να μειωθεί σε shortlist των 3 ατόμων η οποία και θα αποσταλεί στον υπουργό Υγείας ώστε να επιλέξει.

Δυσαρέσκεια για τους αποκλεισμούς

Από τη διαδικασία ωστόσο μένουν εκτός στελέχη του ΕΣΥ που υπηρετούν εδώ και χρόνια στο σύστημα, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους ιατρικούς κύκλους.

Διοικητές ΥΠΕ προς αξιολόγηση

Χαρακτηριστικό είναι όπως αποκάλυψε το HealthReport.gr ότι έγιναν προσπάθειες να γίνουν διορθώσεις στην προκήρυξη ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν περισσότερα στελέχη που υπηρετούν σήμερα, αλλά δεν δόθηκε το πράσινο φως από το Μέγαρο Μαξίμου. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: «Μπλόκο» Μαξίμου για διορθώσεις στην προκήρυξη για τους Διοικητές ΥΠΕ – Όλο το παρασκήνιο»

Ενδεικτικό είναι ότι οι αντιδράσεις δεν έχουν κοπάσει ενώ διαμαρτυρίες φθάνουν καθημερινά και στα υψηλόβαθμα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου καθώς από τη διαδικασία αποκλείονται πρόσωπα που ενώ υπηρέτησαν το σύστημα για πολλά χρόνια ακόμη και εν μέσω δύσκολων συνθηκών της πανδημίας, δεν μπορούν να υποβάλουν καν αίτηση.

Πάντως οι θέσεις που έχουν προκηρυχθεί για τις Υγειονομικές Περιφέρειες είναι 21 και αφορούν σε Διοικητές και Υποδιοικητές.
Κάθε ενδιαφερόμενος έχει το δικαίωμα να υποβάλει μία μόνο αίτηση που μπορεί να περιλαμβάνει προτιμήσεις για 3 θέσεις.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button