Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ανοικτό το ενδεχόμενο και σε άλλους κλάδους – Ποιους θα αφορά

Επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλους κλάδους εκτός από τον τομέα της υγείας εξετάζει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η επέκταση του μέτρου της υποχρεωτικότητας του εμβολίου θα αφορά στον δημόσιο τομέα και στον στρατό, με τις ακριβείς ομάδες για τις οποίες θα γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο να είναι ακόμη σε επεξεργασία από τους ειδικούς.

Στο μεταξύ παράθυρο για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού άφησε και σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος δεν απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο και για άλλες κατηγορίες, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο είναι στο “τραπέζι”.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός σε φαρμακοποιούς και ιδιώτες γιατρούς

Ήδη χθες ανακοινώθηκε επέκταση του μέτρου της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού σε φαρμακοποιούς και ιδιώτες γιατρούς και οδοντιάτρους. Οι προαναφερόμενοι θα πρέπει να έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου.

Βάση των ίδιων πηγών ο έλεγχος για τον εμβολιασμό ιδιωτών γιατρών, φαρμακοποιών και οδοντιάτρων θα γίνεται μέσω του Μητρώου Εμβολίων και με τη χρήση μιας νέας πλατφόρμας που θα δημιουργηθεί για τη διασταύρωση των στοιχείων.

Να σημειωθεί ότι από την 1η Σεπτεμβρίου προχωράει χωρίς καμία παράταση η εφαρμογή της αναστολής εργασίας για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί στο δημόσιο τομέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός: Τέλος τα δωρεάν τεστ στο δημόσιο – Τι ανακοίνωσε ο Κικίλιας

 

 

 

 

 

 

Μαρία Γλένη:
Σχετικά άρθρα

Ο ιστότοπος healthreport.gr χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα