Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Αυξήθηκε ο αριθμός των εμβολιασμένων στο ΕΣΥ – Συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης συνδικαλιστών

Στους 7500 περιορίζονται σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία οι ανεμβολίαστοι στο ΕΣΥ

ΦΩΤΟ από τις κινητοποιήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και η πίεση των αναστολών που συνοδεύονται και από απώλεια μισθού για τους εργαζόμενους που δεν θα κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό, φαίνεται ότι έκανε πολλούς να αλλάξουν γνώμη.
Πλέον όπως προκύπτει από τις πρώτες καταγραφές οι αναστολές θα αγγίξουν περίπου τις 7500 αντί των 10.000 που είχαν υπολογισθεί πριν από λίγες ημέρες από την κυβέρνηση.

Ήδη με βάση τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, έχουν εκδοθεί και επιδοθεί ή βρίσκονται στη διαδικασία επίδοσης, 5.895 πράξεις αναστολής για τους εργαζόμενους μόνο στα νοσοκομεία.
Μάλιστα σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, όσοι καλούνται από τα τμήματα προσωπικού να υπογράψουν την αναστολή και αρνούνται, τα έγγραφα τους επιδίδονται με δικαστικούς επιμελητές.

Αντίστοιχες πράξεις εκδίδονται τόσο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) όσο και για άλλους φορείς του Υπουργείου Υγείας και αναμένεται να αγγίξουν τις 1500.

Κατά μέσο ότι σήμερα στα περισσότερα νοσοκομεία έχουν εμβολιαστεί περίπου 9 στους 10, παρότι υπάρχουν και εξαιρέσεις όπου το ποσοστό των ανεμβολίαστων είναι πιο υψηλό.

Η κόντρα

Πάντως η κόντρα συνδικαλιστών και κυβέρνησης συνεχίζεται, αφού τα σωματεία των εργαζομένων στο ΕΣΥ δεν αποδέχονται τις αναστολές που οδηγούν εκτός συστήματος και χωρίς αποδοχές όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν ή έχουν εμβολιαστεί και αρνούνται να καταθέσουν τα προσωπικά τους στοιχεία.

Σήμερα μάλιστα η ΠΟΕΔΗΝ διοργανώνει και νέες κινητοποιήσεις κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.
Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από τις 10.00 – 15.00 ενώ θα γίνουν συγκεντρώσεις στις 11.00 πμ

• ΑΤΤΙΚΗ : Στο Υπουργείο Υγείας
• ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : Στο Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης
• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : Στις κατά τόπους ΥΠΕ και στις πύλες των Νοσοκομείων

Η κυβέρνηση από την πλευρά της είναι ικανοποιημένη λένε πηγές του HealthReport.gr, καθώς εκτιμά ότι η πίεση των αναστολών απέδωσε αφού αυξήθηκαν οι εμβολιασμένοι στο σύστημα υγείας. Μάλιστα κυβερνητικά στελέχη θεωρούν ότι τις επόμενες ημέρες θα σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο κι άλλοι εργαζόμενοι προκειμένου να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: 5.895 αναστολές εργασίας έχουν ήδη εκδοθεί – Όλα τα επίσημα στοιχεία

Δήμητρα Ευθυμιάδου:
Σχετικά άρθρα

Ο ιστότοπος healthreport.gr χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα