ΆρθραΕμβόλιαΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Διακοπή συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ για γιατρούς και φαρμακοποιούς που δεν θα εμβολιαστούν

Ανοικτό το ενδεχόμενο διακοπής συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ για ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς που δεν θα κάνουν το εμβόλιο

Δύσκολο φθινόπωρο περιμένει και τους ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς που δεν θα έχουν εμβολιασθεί, καθώς η κυβέρνηση σχεδιάζει ακόμη πιο σκληρά μέτρα για να τους υποχρεώσει να κάνουν το εμβόλιο.

Ξεκάθαρα πλέον η κυβέρνηση διαμηνύει στους επαγγελματίες της Υγείας ότι θα αξιοποιήσει κάθε μέσο για να εμβολιαστούν.

Ενδεικτικό είναι ότι ο Άκης Σκέρτσος υπουργός Επικρατείας, διαμηνύει ότι για όσους ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς δεν έχουν εμβολιασθεί, συζητείται το ενδεχόμενο να διακοπεί η συνεργασία τους με τον ΕΟΠΥΥ.

Γεγονός που σημαίνει ότι ειδικά οι φαρμακοποιοί χωρίς τον ΕΟΠΥΥ θα χάσουν το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου τους. Κάτι που θα είναι εξαιρετικά πιεστικό για τον κλάδο.
Βέβαια τόσο οι φαρμακοποιοί όσο και οι ιδιώτες γιατροί έχουν εμβολιασθεί σε πολύ υψηλό ποσοστό.
Οι φαρμακοποιοί κοντά στο 85% και οι ιδιώτες γιατροί κοντά στο 95%.

Τα πρόστιμα και οι έλεγχοι

Παράλληλα η κυβέρνηση θα επιβάλει υψηλά χρηματικά πρόστιμα σε όσους επαγγελματίες υγείας δεν εμβολιαστούν. Το ύψος δεν έχει ακόμη καθορισθεί, σύμφωνα με τον. κ.Σκέρτσο, αλλά αναμένεται να αξιοποιηθεί ο νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα για τις ιδιωτικές μονάδες υγείας. Βάση αυτού τα πρόστιμα ξεκινούν από 10.000 ευρώ.

Πάντως οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί και θα πραγματοποιούνται σε πρώτη φάση ψηφιακά μέσα από το μητρώο των εμβολιασμών σε σύγκριση με το ΑΜΚΑ και την ιδιότητα (άδεια ασκήσεως επαγγέλματος).

Να υπενθυμιστεί ότι το τελεσίγραφο λήγει την 1η Σεπτεμβρίου οπότε και σε 5 μέρες θα πρέπει όλες οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό σύστημα υγείας να έχουν κάνει έστω την πρώτη δόση του εμβολίου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button