Ειδήσεις ΥγείαςΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Επεκτείνεται και στο προσωπικό του ΕΚΑΒ

O υπουργός Υγείας έχει την εξουσιοδότηση να επεκτείνει τη λίστα με όσους υποχρεούνται σε εμβολιασμό

Στον υποχρεωτικό εμβολιασμό εντάσσεται και το προσωπικό του ΕΚΑΒ που δεν είχε ενταχθεί. Επίσης  ο υπ. Υγείας έχει τη δυνατότητα επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, εκτός των υγειονομικών όπως προβλέπει νομοτεχνική αλλαγή που ανακοίνωσε στη Βουλή ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Συγκεκριμένα εξουσιοδοτείται ο υπουργός υγείας όχι μόνο για την εξειδίκευση μέτρων αλλά και για επέκταση κατηγοριών στις οποίες δύναται να επιβληθεί η υποχρεωτικότητα, λαμβανομένων υπόψιν των δεδομένων δημόσιας υγείας και σοβαρότητας της νόσου.

Παράλληλα ο κ. Κοντοζαμάνης, πρόσθεσε ότι στην τροπολογία που ψηφίζεται σήμερα συμπεριλαμβάνεται και το προσωπικό του ΕΚΑΒ, ενώ προβλέπεται παράταση για επιπλέον 3 μήνες των τρίμηνων συμβάσεων του έκτακτου προσωπικού που θα προσληφθεί στη θέση εκείνων που δεν θα εμβολιαστούν.

Υπέρ και κατά της τροπολογίας

Εκτός από τη ΝΔ, και το ΚΙΝΑΛ, μέσω της εισηγήτριας του Νάντιας Γιαννακοπούλου ανακοίνωσε ότι θα υπερψηφίσει την ρύθμιση, ασκώντας όμως κριτική στην κυβέρνηση ότι καθυστέρησε ειδικά στην υποχρεωτικότητα των υγειονομικών και πως δεν συμπεριέλαβε και άλλες ομάδες του ιδίου κλάδου.

Για εκμετάλλευση της πανδημίας μέσω της κυβερνητικής τροπολογίας έκανε λόγο ο Γιάνης Βαρουφάκης, προσθέτοντας ότι η ρύθμιση εισάγει νέες μόνιμες μορφές εξουσίας επί των εργαζομένων.

Κατά της ρύθμισης τάχθηκε το ΚΚΕ όπως και η Ελληνική Λύση, κάνοντας λόγο για παράνομη τροπολογία που αντιστρατεύεται την ευρωπαϊκή οδηγία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button