ΆρθραΕμβόλιαΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Έρχεται μέσα στο καλοκαίρι – Ποιους αφορά

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα έρθει νωρίτερα απ’ ό,τι υπολογιζόταν αρχικώς

Υπό το φόβο της μετάλλαξης Δέλτα, που αναμένεται να επικρατήσει στην Ελλάδα το επόμενο διάστημα αλλά  και της απότομης αύξησης των κρουσμάτων τίθεται επί τάπητος εκ νέου το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη είπε ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα ωστόσο με έγκυρες πληροφορίες δεν αποκλείεται να ξεκινήσει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός όχι από Σεπτέμβριο αλλά ακόμη και μέσα στον Αύγουστο, ώστε το φθινόπωρο να βρει εμβολιασμένο το σύνολο των συγκεκριμένων εργαζομένων.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον covid

Από τους πρώτους στη λίστα βάση των ίδιων πληροφοριών βρίσκεται το υγειονομικό προσωπικό, για τους οποίους ο υποχρεωτικός εμβολιασμός μπορεί να ισχύσει και μέσα στο καλοκαίρι.

Μια ακόμη επαγγελματική ομάδα που θα κληθεί να εμβολιαστεί είναι οι εργαζόμενοι σε οίκους ευγηρίας.

Έπεται βάση των ίδιων πληροφοριών οι εκπαιδευτικοί ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν από Σεπτέμβρη δια ζώσης.

Για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των ιερέων που ζήτησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος η κ. Πελώνη δήλωσε ότι υπάρχει στενή συνεργασία ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο και πως ο εμβολιασμός είναι πράξη αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button