ΆρθραΕμβόλιαΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Έρχονται ρυθμίσεις για εκπαίδευση και δημοσίους υπαλλήλους

Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση ως επόμενο βήμα στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Μετά τους εργαζόμενους σε κέντρα φιλοξενίας ευπαθών ομάδων και τους υγειονομικούς, η κυβέρνηση προωθεί σχέδιο υποχρεωτικού εμβολιασμού και για άλλες κατηγορίες εργαζομένων και πολιτών.

Άλλωστε μετά τον τουρισμό για τον οποίο δεν επετεύχθησαν οι στόχοι που είχαν τεθεί από την κυβέρνηση, το επόμενο βήμα είναι να λειτουργήσουν σχεδόν κανονικά οι περισσότεροι κλάδοι από Σεπτέμβριο. Διαβάστε ΕΔΩ πώς θα γίνει ο εμβολιασμός σε όλους τους εργαζόμενους στο σύστημα υγείας: «Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ξεκίνησε η καταγραφή των εργαζομένων που δεν εμβολιάσθηκαν – Πώς θα γίνει το εμβόλιο»

Η εκπαίδευση

Από τον Σεπτέμβριο πάντως φαίνεται ότι στην ατζέντα της κυβέρνησης είναι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Όπως είχε αποκαλύψει εδώ και καιρό το HealthReport.gr, και στους εκπαιδευτικούς μελετάται να επιβληθεί υποχρεωτικός εμβολιασμός και μάλιστα όλων των βαθμίδων ακόμη και των Πανεπιστημιακών ώστε να ανοίξουν σχολεία και Πανεπιστήμια χωρίς προβλήματα και χωρίς εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Αντίστοιχα αναμένεται να ισχύσει και για φοιτητές, ενώ πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν πως εάν ξεκινήσει το πρόγραμμα και ορισμένοι φοιτητές δεν δεχθούν να εμβολιασθούν η πιθανή επίπτωση θα είναι να κάνουν μάθημα εξ αποστάσεως μέσω υπολογιστών.

Η κυβέρνηση στηριζόμενη στα επιστημονικά δεδομένα της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, επισημαίνει ότι πλέον η μετάλλαξη Δέλτα αλλά και γενικότερα η πανδημία «χτυπά» νέους ανθρώπους οι οποίοι κινούνται στους χώρους της εκπαίδευσης.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι

Την ίδια περίοδο πάντως και κοντά στις αρχές Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τις πληροφορίες του HealthReport.gr, αναμένεται να ξεκινήσει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και για ορισμένες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων ειδικά για αυτούς που έρχονται σε επαφή με κοινό.
Η κυβέρνηση εξετάζει τον τρόπο που θα εφαρμόσει αυτό το σχέδιο στην περίπτωση που ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Για την περίπτωση αυτή ετοιμάζεται και το Plan B εάν δεν υπάρξει θετική ανταπόκριση. Γι αυτό εξάλλου έχει ξεκινήσει εντέχνως και η συζήτηση περί απολύσεων των εργαζομένων που δεν θα δεχθούν να εμβολιασθούν.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button