ΆρθραΕμβόλιαΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Υποχρεωτικός Εμβολιασμός: Λήγει αύριο το τελεσίγραφο για τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ – Νέα νομοθετική ρύθμιση για να καλυφθούν τα κενά

Το σχέδιο της κυβέρνησης για να καλυφθούν τα κενά χωρίς γραφειοκρατία

Με πολλά αγκάθια αναμένεται να λειτουργήσει τις επόμενες εβδομάδες το ΕΣΥ, καθώς ο υποχρεωτικός εμβολιασμός οδηγεί όπως όλα δείχνουν εκτός συστήματος, χιλιάδες εργαζόμενους. Άλλωστε η κυβέρνηση διαμηνύει καθημερινά ότι δεν θα δοθεί καμία παράταση.

Προσλήψεις εξπρές

Για να καλυφθούν τα κενά που θα προκύψουν από τις αναστολές, η κυβέρνηση σκοπεύει να προσλάβει με διαδικασία εξπρές επικουρικό προσωπικό.
Μάλιστα θα νομοθετήσει άμεσα ώστε να παρακαμφθεί η γραφειοκρατική διαδικασία.

Συγκεκριμένα ανοίγει αύριο Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα για προσλήψεις επικουρικού προσωπικού λόγω αναστολών.
Οι διαδικασίες θα γίνουν με ταχύτατους ρυθμούς καθώς άμεσα θα νομοθετηθεί η έγκριση των προσλήψεων χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Ειδικότερα όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση ώστε να μην απαιτείται έγκριση από τον υπουργό για τις προσλήψεις αλλά μόνο από τους διοικητές των ΥΠΕ.

Βέβαια ακόμη και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες θα χρειαστούν κάποιες ημέρες για τις προσλήψεις του επικουρικού προσωπικού.
Μέχρι τότε θα μπει σε εφαρμογή το υπάρχον επιχειρησιακό σχέδιο.

Το επιχειρησιακό σχέδιο

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο του υπουργείου Υγείας προβλέπονται για την κάλυψη των κενών:

Μετακινήσεις προσωπικού και κυρίως νοσηλευτών από το ένα τμήμα στο άλλο, από τον έναν τομέα σε άλλο, αλλά και από νοσοκομείο σε νοσοκομείο ώστε να καλυφθούν οι κενές θέσεις που θα προκύψουν.

-Το επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπει επίσης τη συγχώνευση κλινικών όπου αυτό είναι εφικτό ώστε να χρειάζεται λιγότερο προσωπικό.

-Σε ότι αφορά στην καθαριότητα, τη σίτιση και τη φύλαξη όπου χρειάζεται αναμένεται να γίνει διαγωνισμός με εξπρές διαδικασίες ώστε να γίνουν συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button