ΆρθραΕμβόλιαΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Μικρή παράταση για τους άνω των 50 ετών – Πότε θα εξετασθεί

Υποχρεωτικός εμβολιασμός μετά τα μέσα του μήνα για τους άνω των 50 ετών ενώ κλείδωσε και το επτάμηνο για τη λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Υποχρεωτικός εμβολιασμός και για τους άνω των 50 ετών αλλά με μία μικρή παράταση εξετάζει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, το Μέγαρο Μαξίμου μαζί με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας αποφάσισαν να δώσουν μία παράταση στην εφαρμογή του μέτρου με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους 50 ετών και άνω, προκειμένου να δοθεί ο χρόνος για να διαπιστωθεί εάν το μέτρο λειτούργησε στους άνω των 60 ετών.

Να υπενθυμιστεί ότι η τρίτη δόση αλλά και γενικότερα ο εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών είναι υποχρεωτική μετά τις 15 Ιανουαρίου οπότε και θα επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ μηνιαίως σε όσους πολίτες δεν έχουν κάνει το εμβόλιο και ανήκουν στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Γι αυτό και όπως υπογραμμίζουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στους πενηντάρηδες και άνω θα εξετασθεί από τα μέσα του μήνα και μετά.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού

Στο μεταξύ «κλείδωσε» οριστικά η λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους 7 μήνες από τους 9 μήνες που ισχύει στην υπόλοιπη Ε.Ε. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, σε σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκε οριστικά να μειωθεί η διάρκεια ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού κάτι που αναμένεται να προωθηθεί τις επόμενες ημέρες με ειδική ρύθμιση από το υπουργείο Υγείας.

Υπό συζήτηση η λήξη για το ΠΙστοποιητικό εμβολιασμού

Η λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους 7 μήνες σημαίνει ότι αυτόματα όσοι δεν έχουν κάνει της αναμνηστική δόση θα πρέπει να την πραγματοποιήσουν καθώς διαφορετικά θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι και θα υποβάλλονται στους προβλεπόμενους περιορισμούς.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button