ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Υποχρεωτικός εμβολιασμός – Πλεύρης: «Όλα είναι επάνω στο τραπέζι ανάλογα με τις εξελίξεις»

Τι είπε για επέκταση υποχρεωτικότητας και εμβολιασμούς παιδιών

Την άποψη ότι σε αυτή τη φάση η υποχρεωτικότητα εξαντλείται στους υγειονομικούς και σε όσες άλλες ομάδες έχει ανακοινωθεί, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σημειώνοντας -ωστόσο- ότι όλα είναι επάνω στο τραπέζι ανάλογα με τις εξελίξεις.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι η Ελλάδα στον εμβολιασμό είναι όπως και στη φιλοσοφία της. «Είμαστε πάνω από τις Ανατολικές χώρες, άλλα κάτω από τις Δυτικές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε επίσης ότι το ΕΣΥ δεν είναι αναγκαστικά κρατικό σύστημα, ενώ ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί με ορούς ασφαλιστικής εταιρείας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα ΣΔΙΤ μέσα στα νοσοκομεία θα εξειδικευτούν. «Το κράτος μπορεί να θεωρεί ότι το συμφέρει καλύτερα να πληρώνει τον ιδιώτη για εξετάσεις μέσα στα νοσοκομεία ενώ ο πολίτης δεν θα πληρώνει». Ανέφερε ακόμη ότι τα ΣΔΙΤ θα αναπτυχτούν και στην πρωτοβάθμια Υγεία.

Πλεύρης: Εμβολιασμός παιδιών

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό των παιδιών, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι έχει αποδειχτεί ότι εάν οι ηλικίες 12-17 ετών εμβολιαστούν, θωρακίζουμε τα παιδιά. Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τους γονείς να συμβουλευτούν τον παιδίατρο τους και όχι το διαδίκτυο.

Τέλος, διευκρίνισε ότι εμβολιασμένοι συνοδοί ασθενών δεν οφείλουν να προσκομίσουν αρνητικό rapid test κατά την επίσκεψη τους σε ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, αλλά και οδοντιατρεία.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button