ΆρθραΕμβόλιαΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιες άλλες κοινωνικές ομάδες και δημόσιες υπηρεσίες εξετάζονται για το εμβόλιο του κορονοϊού

Ποιες άλλες κοινωνικές ομάδες είναι πιθανό να εμβολιασθούν υποχρεωτικά

Βέβαιον θεωρείται ότι από τον Σεπτέμβριο οι υγειονομικοί θα υποβληθούν σε υποχρεωτικό εμβολιασμό για τον κορονοϊό όπως και όσοι εργάζονται σε Μονάδες Φροντίδας όπως ανακοίνωσε και επίσημα πια ο πρωθυπουργός.

Άλλωστε ξεκάθαρα πια η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν μπορούν οι υγειονομικοί να περιθάλπουν ασθενείς και να κινδυνεύουν τόσο οι ίδιοι όσο και οι ασθενείς τους. Γι αυτό και αναμένεται να θεσπιστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός όπως και τα προνόμια των εμβολιασμένων με ειδική νομοθετική ρύθμιση. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: «Προνόμια εμβολιασμένων: Ποιες ελευθερίες θα έχουν όσοι κάνουν το εμβόλιο – Με νομοθετική ρύθμιση από Σεπτέμβριο οι αλλαγές»

Ταυτόχρονα αποτελεί ερωτηματικό ποιες άλλες κοινωνικές ομάδες αλλά και εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα μπορεί να υποχρεωθούν να εμβολιασθούν και πλέον το πιστοποιητικό εμβολιασμού να είναι το βασικό διαβατήριο για τις ελευθερίες.

Τι εξετάζεται

Μία άλλη κοινωνική ομάδα που φαίνεται πως έχει μπει στο τραπέζι των συζητήσεων εδώ και καιρό είναι σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr και οι εκπαιδευτικοί.

Στόχος να αποφευχθεί η πιθανότητα η χώρα να μπει σε νέο κύκλο διασποράς και πιθανώς και σε νέο lockdown εάν υπάρξει κι άλλο κύμα της πανδημίας από τον Σεπτέμβριο, κάτι που θεωρείται σφόδρα πιθανό.

Πηγές του HealthReport.gr τονίζουν ότι ήδη συζητείται το θέμα των εκπαιδευτικών οι οποίοι βέβαια σε μεγάλο βαθμό έχουν εμβολιασθεί εθελοντικά. Στόχος είναι να προστατευθεί η ομάδα των εκπαιδευτικών αλλά και να μην υπάρχει διασπορά στη μαθητική κοινότητα που μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα. Άλλωστε μεγάλο ποσοστό εκπαιδευτικών είναι μεγάλης ηλικίας και υπάρχουν φόβοι για σοβαρή νόσηση.

Από την άλλη πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι στη συζήτηση είναι και οι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι εργάζονται σε υπηρεσίες που εξυπηρετούν και έρχονται σε επαφή με πολίτες.

Είναι ένα από τα σενάρια που εξετάζονται ώστε και ο δημόσιος τομέας να έχει αυξημένα ποσοστά εμβολιασμού και να μην υπάρχει διασπορά σε πολίτες που μεταβαίνουν στις δημόσιες υπηρεσίες για να εξυπηρετηθούν.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button