ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Σήμερα το πόρισμα της Επιτροπής Βιοηθικής – Τι προβλέπει

Βρίσκεται στο Μαξίμου από το πρωί ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος

Στο Μαξίμου βρίσκεται ήδη η εισήγηση της Επιτροπής Βιοηθικής για πιθανή υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και τις διευκολύνσεις σε εμβολιασμένους.

Μάλιστα αναμένεται να αναρτηθεί στον ιστότοπο της Επιτροπής εντός της ημέρας όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Ερωτηθείσα μάλιστα για την σύσταση της Επιτροπής Βιοηθικής όσον αφορά στο ερώτημα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων είπε ότι η κυβέρνηση θα την μελετήσει και θα πάρει τις αποφάσεις της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου έχει ζητήσει από την Επιτροπή Βιοηθικής, που λαμβάνει υπόψη ηθικά και συνταγματικά θέματα, να πάρει απόφαση για το αν πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζομένους σε μονάδες υγείας και φροντίδας ηλικιωμένων.

Στο μεταξύ όπως δήλωσε νωρίτερα το πρωί ο υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας οι όποιες αποφάσεις για το κατά πόσο και για ποιους θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός θα ληφθούν από το Μέγαρο Μαξίμου μετά το καλοκαίρι.
Δείτε ΕΔΩ τι ανακοίνωσε Κικίλιας: Προς Φθινόπωρο οι αποφάσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Τι θα γίνει με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Προς ώρας η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα θεσμοθετήσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τον κορονοϊό για τους υγειονομικούς, αλλά και για όσους εργάζονται σε Μονάδες Φροντίδας Ασθενών και Ηλικιωμένων.
Όμως η συζήτηση φαίνεται πως έχει ανοίξει και για άλλες κατηγορίες εργαζομένων όπως είναι οι εκπαιδευτικοί, τα σώματα ασφαλείας, αλλά και κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι που έρχονται σε επαφή με πολίτες.

Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές έλεγαν στο HealthReport.gr ότι γίνεται επεξεργασία ενός σχεδίου για το πως θα πρέπει να αντιμετωπισθούν οι εργαζόμενοι που θα αρνηθούν και πάλι να κάνουν το εμβόλιο έστω κι αν νομοθετηθεί το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Όπως διαβεβαιώνουν στελέχη της κυβέρνησης, δεν θα τίθεται θέμα απόλυσης αλλά το πιο πιθανό είναι ο εργαζόμενος να μετακινηθεί σε άλλη θέση.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button