ΆρθραΕμβόλιαΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Στη βουλή η τροπολογία για την επιστροφή των υγειονομικών στις θέσεις τους μία μέρα μετά το εμβόλιο

Τι περιλαμβάνει η τροπολογία του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη

Στη Βουλή κατατέθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας η τροπολογία του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη σύμφωνα με την οποία ακόμη και την επόμενη ημέρα θα μπορούν να επιστρέψουν στις θέσεις τους οι υγειονομικοί που εμβολιάζονται με την πρώτη δόση του εμβολίου.

Όπως αναφέρεται στην τροπολογία: “τροποποιείται το χρονικό σημείο της άρσης του ειδικού διοικητικού μέτρου της αναστολής καθηκόντων, ώστε με την πραγματοποίηση της πρώτης ή μόνης δόσης εμβολιασμού, και όχι με την πάροδο 14 ημερών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού, να αίρεται η αναστολή με απόφαση του φορέα”.

Όπως είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου προωθείται νέα τροπολογία με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους υγειονομικούς εμβολιάζονται να επιστρέφουν στην εργασία τους την επομένη της πρώτης δόσης και όχι 14 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου «η Κυβέρνηση έχει διπλό στόχο: Την προστασία της δημόσιας υγείας και την προοδευτική αποκατάσταση όλων των μορφών του δημόσιου βίου. Οι δύο στόχοι προφανώς είναι αλληλοεξαρτώμενοι. Χωρίς την ανάσχεση της πανδημίας η αποκατάσταση της ζωής στην πληρότητά της δεν είναι εφικτή».

Χωρίς τιμωρητική διάθεση

Η κυβέρνηση πάντως διατρανώνει ότι δεν έχει τιμωρητική διάθεση απέναντι σε όσους πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά και μπαίνουν τελικώς σε αναστολή.

Όπως είπε μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Τα μέτρα που έχουμε λάβει είναι αντίστοιχα και ανάλογα αυτών που έχουν ληφθεί στον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο, σεβόμενοι πλήρως το εθνικό και διεθνές δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δεν θίγουμε, σε καμιά περίπτωση, το σκληρό πυρήνα, του ιδιωτικού βίου. Αλλά, όσον αφορά στο δημόσιο βίο, ο καθένας μας παίρνει αποφάσεις, λαμβάνοντας υπόψη και τις συνέπειές τους, οι οποίες ήταν εκ των προτέρων γνωστές.

Από την εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενο να προκύψουν ορισμένες αρρυθμίες και ήδη αναπτύσσονται δράσεις για την αντιμετώπισή τους. Ανάμεσα στα άλλα ψηφίστηκε τροπολογία για τη διευκόλυνση άμεσων προσλήψεων έκτακτου υγειονομικού προσωπικού, προκειμένου να καλυφθούν κενά που προκύπτουν από τις αναστολές καθηκόντων όσων επιμείνουν να μην εμβολιάζονται».

Τόνισε επίσης πως: «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχει τιμωρητική διάθεση απέναντι σε κανέναν. Τουναντίον. Για αυτό άλλωστε προωθείται -αύριο κιόλας- νέα τροπολογία με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους υγειονομικούς εμβολιάζονται να επιστρέφουν στην εργασία τους την επομένη της πρώτης δόσης και όχι 14 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους. Στους δύσκολους καιρούς, οι λογικές και υπεύθυνες επιλογές είναι η ασφαλέστερη λύση. Και αυτές καλούμε όλους να ακολουθήσουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τέλος ο ΕΟΠΥΥ και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση για ιδιώτες γιατρούς που δεν εμβολιάστηκαν

Σχετικά Άρθρα

Back to top button