ΆρθραΕμβόλιαΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τέλος από τον επόμενο μήνα το πρόστιμο των 100 ευρώ στους άνω των 60 ετών

Τελειώνει ο Υποχρεωτικός εμβολιασμός όπως και τα πρόστιμα

Τέλος στο πρόστιμο των 100 ευρώ που επιβάλλεται στους άνω ετών όπως επιβάλει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα μπει τον Απρίλιο. Όπως γνωστοποίησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα μιλώντας στον Σκάι, από τον ερχόμενο μήνα θα καταργηθεί το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ για όσους δεν έχουν εμβολιασθεί και είναι μεγαλύτερης ηλικίας.

Να υπενθυμιστεί ότι από τις 15 Ιανουαρίου όσοι είναι άνω των 60 ετών πληρώνουν 100 ευρώ το μήνα στο πλαίσιο του υποχρεωτικού εμβολιασμού που έχει επιβάλει η κυβέρνηση ενώ το διοικητικό αυτό πρόστιμο περνά κατ’ ευθείαν στην εφορία.

Τη σχετική είδηση είχε πάντως προαναγγείλει εμμέσως πλην σαφώς και ο Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ο οποίο τόνισε χθες ότι όλα είναι υπό εξέταση.

Όπως είπε: «Το διοικητικό πρόστιμο είναι κάτι το οποίο απέδωσε και συνεχίζει να αποδίδει, γιατί -έστω και πολύ χαμηλά ραντεβού, αυτή τη στιγμή συνεχίζουμε να παίρνουμε και ραντεβού πρώτης δόσης. Όλα αυτά συνεκτιμώνται. Ο κύριος σκοπός όλων μας είναι να επιστρέψουμε πλήρως σε μια κανονικότητα, αλλά αυτό είναι πολύ πρόωρο για να τεθεί από τώρα».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button