ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ξεκίνησαν τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 – Στο taxisnet οι ειδοποιήσεις

Άσχημα τα νέα για 300.000 ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Άσχημα τα νέα καθώς ξεκίνησαν ήδη στο Taxisnet να εμφανίζονται τα πρόστιμα των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.

Οι ειδοποιήσεις της ΑΑΔΕ κοινοποιούνται μέσω e-mail, ενώ παράλληλα ενσωματώνονται στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του εκάστοτε φορολογούμενου στην ψηφιακή πλατφόρμα στο taxisnet.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία έχει ξεκινήσει σταδιακά από την ΑΑΔΕ και θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το διοικητικό πρόστιμο ανέρχεται στα 100 ευρώ και θα επιβάλλεται για όσο παραμένουν ανεμβολίαστοι οι πολίτες των 60 ετών και άνω.

(ΦΩΤΟ αρχείου)

Για τον μήνα Ιανουάριο θα ισχύσει «έκπτωση» 50 ευρώ στο πρόστιμο καθώς το μέτρο ξεκινά από τα μέσα του μήνα και μετά. Να σημειωθεί εδώ ότι το πρόστιμο θα πρέπει να έχει πληρωθεί μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τη σχετική κοινή υπουργική απόφαση, το πρόστιμο δεν θα βεβαιωθεί σε όσους εξαιρέθηκαν για λόγους υγείας κατόπιν απόφασης της ειδικής επιτροπής που εξέτασε το σχετικό αίτημά τους, στους άνω των 96 ετών και σε όσους δεν είναι φορολογικά ενεργοί την τελευταία 3ετία.

Η λίστα με τους υπόχρεους θα ελέγχεται κάθε μήνα το πρώτο δεκαπενθήμερο, ώστε σε περίπτωση που πληρούνται οι προϋποθέσεις να εξαιρείται ο πολίτης από το πρόστιμο ή να του επιβάλλεται το μισό εάν έχει εμβολιαστεί με μία έστω δόση το παραπάνω διάστημα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button