ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Υπουργείο Υγείας: Αλλαγές στα νοσοκομεία για να εξυπηρετούνται περιστατικά non Covid – Τι αλλάζει στην Πέλλα

Τι αλλάζει στο νοσοκομείο της Πέλλας

Σε αλλαγές στα νοσηλευτικά ιδρύματα προχωρά το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να εξυπηρετούνται και περιστατικά non Covid. Η αρχή γίνεται από την Πέλλα όπου το νοσοκομείο της περιοχής το οποίο συγκροτείται από δύο νοσοκομειακές μονάδες, των Γιαννιτσών και της Έδεσσας, αναδιοργανώνεται, για να περιθάλπονται και ασθενείς non Covid εν μέσω πανδημίας.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο της υλοποίησης συγκεκριμένου πλάνου ενεργειών με στόχο την καλύτερη δυνατή υγειονομική θωράκιση της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, όπου παρατηρείται έξαρση της πανδημίας, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προχωρά σε λειτουργικές αλλαγές στο νοσοκομείο.

Υπουργείο Υγείας: Τι αλλάζει στην Πέλλα

Συγκεκριμένα, για την καλύτερη υγειονομική διαχείριση των ασθενών Covid, αλλά και για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης και ανεπηρέαστης εξυπηρέτησης των αναγκών των ασθενών που πάσχουν από άλλα νοσήματα, κρίθηκε αναγκαίο:

Η ανάπτυξη επιπλέον κλινών Εντατικής Θεραπείας στην Μονάδα με έδρα τα Γιαννιτσά. Αυτό σημαίνει ότι συνολικά στη Νοσοκομειακή Μονάδα Γιαννιτσών θα λειτουργούν 12 κλίνες: 10 για αποκλειστική χρήση ασθενών Covid και 2 για άλλα περιστατικά.

Η λειτουργία Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στη Νοσοκομειακή Μονάδα Έδεσσας, δυναμικότητας 3 κλινών, για την εξυπηρέτηση των τακτικών και έκτακτων περιστατικών που χρήζουν φροντίδα κατόπιν χειρουργικής αντιμετώπισης.

Καταλήγοντας το αρμόδιο υπουργείο επισημαίνει ότι με 12 κλίνες ΜΕΘ και 3 κλίνες ΜΑΦ, είναι σαφές ότι όχι μόνο δεν τίθεται θέμα αναστολής των λειτουργιών του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας αλλά, αντιθέτως, το Υπουργείο Υγείας, η 3η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) και η Διοίκηση του Νοσοκομείου προχωρούν σε όλες τις απαραίτητες, εξορθολογιστικές παρεμβάσεις με στόχο την ασφαλή και αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών υγείας για τους πολίτες της Πέλλας και των όμορων περιοχών και με απόλυτο σεβασμό τόσο στις ανθρώπινες δυνάμεις ιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού, όσο και στους διατιθέμενους πόρους.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button