ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Υπουργείο Υγείας: Χωρίς rapid test οι εμβολιασμένοι συνοδοί ασθενών σε ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα αλλά και οδοντιατρεία – Αλλαγή της τελευταίας στιγμής

Τι άλλαξε την τελευταία στιγμή από το υπουργείο Υγείας για τα rapid test στους συνοδούς ασθενών

Μπάχαλο προκλήθηκε σε ασθενείς και συνοδούς μετά το τελευταίο ΦΕΚ των μέτρων που υποχρέωνε συνοδούς ασθενών έστω κι αν ήταν εμβολιασμένοι να κάνουν rapid test. Μετά τις διαμαρτυρίες των Ιατρικών Συλλόγων και φορέων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δεσμεύτηκε να πάρει πίσω το μέτρο.

Ειδικότερα σε συνέντευξη στον Σκάι ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι εμβολιασμένοι συνοδοί ασθενών δεν οφείλουν να προσκομίσουν αρνητικό rapid test κατά την επίσκεψή τους σε ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα αλλά και οδοντιατρεία.

Αντιθέτως, όπως σημείωσε ο υπουργός οι εμβολιασμένοι ασθενείς θα υποχρεώνονται να επιδείξουν αρνητικό rapid test μόνο όταν θα προσέρχονται στα νοσοκομεία για κλειστή νοσηλεία δηλαδή να εισαχθούν ενώ το ίδιο θα ισχύει και για τους εμβολιασμένους συνοδούς που τους επισκέπτονται οι οποίοι θα πρέπει επίσης να επιδεικνύουν αρνητικό rapid test.

Ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας είχε παρέμβει στο θέμα ζητώντας την τροποποίηση των κανονιστικών διατάξεων που αφορούσαν στους εμβολιασμένους συνοδούς ασθενών σε φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button