ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Υπουργείο Υγείας: Έρχεται η τροπολογία για παράταση στις συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού και των συμβασιούχων του ΕΣΥ

Νομοθετείται εντός των ημερών η παράταση για το επικουρικό προσωπικό και τους συμβασιούχους

Εντός των ημερών αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία που θα προβλέπει παράταση για 6 μήνες στις συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού και των συμβασιούχων του ΕΣΥ.
Όπως είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε συνεννόηση με την κεντρική κυβέρνηση αποφάσισε να δοθεί παράταση στο επικουρικό προσωπικό και στους συμβασιούχους ώστε να συνεχίζονται να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες στα νοσοκομεία και λόγω covid.

Οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού θα παραταθούν για έξι μήνες, ενώ από κει και πέρα είναι πιθανό να δοθεί και νέα παράταση εάν κριθεί σκόπιμο, αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr. Κάτι που θα εξαρτηθεί από την πορεία των μόνιμων προσλήψεων που προωθούνται στο ΕΣΥ.

Η παράταση που αναμένεται να νομοθετηθεί τις επόμενες ημέρες από το υπουργείο Υγείας, θα αφορά στο επικουρικό προσωπικό αλλά και τους συμβασιούχους οι συμβάσεις των οποίων λήγουν από τον Οκτώβριο του 2021 έως και το τέλος Δεκεμβρίου του 2021.

Η απόφαση της κυβέρνησης πάντως θα αφορά τόσο γιατρούς και νοσηλευτές, όσο και διοικητικούς και λοιπό προσωπικό.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, από 31/10/2021 έως τέλος Μαΐου του 2022 λήγουν οι συμβάσεις περίπου 21.000 εργαζομένων στη Δημόσια Υγεία.

Συγκεκριμένα: Στις 31/10/2021 λήγουν οι συμβάσεις για 1600 Επικουρικούς,
στις 31/12/2021 λήγουν 6000 Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ),
στις 25/02/2022 λήγουν 3400 του ΟΑΕΔ και τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 2022, λήγουν άλλες 10.000 συμβάσεις επικουρικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπουργείο Υγείας: Παράταση για 6 μήνες στις συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού και των συμβασιούχων του ΕΣΥ – Τι δήλωσε η Μίνα Γκάγκα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button