ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Υπουργείο Υγείας: Έρχεται «κόφτης» σε συνταγές και φάρμακα – Τα σχέδια Πλεύρη

Τι αλλάζει στα φάρμακα άμεσα με τις ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Υγείας

Κι άλλες αλλαγές στα φάρμακα προωθεί το υπουργείο Υγείας το επόμενο διάστημα μετά τις ρυθμίσεις για τη φαρμακευτική αγορά που προωθούνται με υπουργική απόφαση την ερχόμενη εβδομάδα.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη φαρμακευτική δαπάνη και την αλόγιστη χρήση σκευασμάτων, προτίθεται να εφαρμόσει νέους κανόνες για τη συνταγογράφηση.

Διαβάστε ΕΔΩ για την πρώτη υπουργική απόφαση για τα φάρμακα: «Πλεύρης: Οριστικά την ερχόμενη εβδομάδα η υπουργική απόφαση για τις αλλαγές στα φάρμακα – Τι προβλέπει»

Ειδικότερα όπως σημείωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του economist, στόχος είναι να περιορισθεί η ανεξέλεγκτη συνταγογράφηση φαρμάκων, καθώς όπως είπε «το πρόβλημα είναι στην κατανάλωση και όχι στις τιμές».

Οι αλλαγές στα φάρμακα

Τα επόμενα μέτρα λοιπόν που σχεδιάζονται από την κυβέρνηση θα φέρουν περιορισμό στη συνταγογράφηση σκευασμάτων, αφού θα μπουν νέοι κανόνες και όρια κυρίως στους γιατρούς.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στο περιθώριο του συνεδρίου του economist, τα νέα μέτρα που προωθούν αμέσως μετά τις ρυθμίσεις για τις τιμές των φαρμάκων θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

Νέα θεραπευτικά πρωτόκολλα. Κάτι που σημαίνει ότι οι γιατροί θα έχουν τη δυνατότητα να συνταγογραφούν συγκεκριμένα θεραπευτικά σχήματα ανά κατηγορία ασθενειών.

Έρχονται αλλαγές στα φάρμακα

-Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας θα εκδοθούν και νέες συνταγογραφικές οδηγίες. Βέβαια οι οδηγίες αυτές αναμένεται να περιορίζουν το ιατρικό προσωπικό στο να γράφει ελεύθερα τα φάρμακα για τους ασθενείς.

-Ταυτόχρονα σχεδιάζονται ρεαλιστικές διαπραγματεύσεις στις τιμές των φαρμάκων ώστε να μειωθεί η συνολική φαρμακευτική δαπάνη.

Πάντως οι «κόφτες» στην συνταγογράφηση αναμένεται να εφαρμοσθούν μόνο στους γιατρούς, αφού ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρχει πλαφόν για τους ασθενείς.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button