ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Υπουργείο Υγείας: Έρχονται αλλαγές σε φάρμακα και διαγνωστικές εξετάσεις – Όλες οι λεπτομέρειες

Τα σχέδια του υπ. Υγείας για τη φαρμακευτική πολιτική αλλά και για τον διαγνωστικό τομέα

Αλλαγές στη συνταγογράφηση φαρμάκων αλλά και διαγνωστικών εξετάσεων αναμένεται να προωθήσει το υπουργείο Υγείας εντός του έτους, σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης που έχει καταρτισθεί και παρακολουθείται στενά και κεντρικά από την κυβέρνηση.

Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι να γίνεται καλύτερος έλεγχος των συνταγών που εκτελούνται, αλλά και των διαγνωστικών εξετάσεων που συνταγογραφούνται, ενώ επιδιώκεται και η επιτάχυνση των διαδικασιών για τη χορήγηση νέων καινοτόμων φαρμάκων.

Ηλεκτρονική συνταγογράφηση στα νοσοκομεία

Ειδικότερα σύμφωνα με το σχέδιο, που παρά τον covid-19 είναι σε εξέλιξη έστω κι αν υλοποιείται με πιο αργούς ρυθμούς ακριβώς λόγω της πανδημίας, προβλέπεται έως το τέλος του έτους να εφαρμοσθεί καθολικά σε όλους τους ενδονοσοκομειακούς ασθενείς το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Στο πλαίσιο αυτό θα αξιοποιηθούν και σύγχρονα εργαλεία στατιστικής ώστε να γίνεται ανάλυση των θεραπειών που χορηγούνται αλλά και να διεξάγεται έλεγχος για τα φάρμακα που καταλήγουν σε νοσηλευόμενους μέσω των κλινικών.

Επίσης το υπουργείο Υγείας επιχειρεί να συνδέσει και όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα που σχετίζονται με τις φαρμακευτικές θεραπείες που φθάνουν στους ασθενείς.

Ειδικότερα στοχεύει στη διαλειτουργικότητα των ηλεκτρονικών συστημάτων κατά τη συνταγογράφηση, να μπορέσουν δηλαδή να συνδεθούν ψηφιακά το Σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, το σύστημα ηλεκτρονικής προέγκρισης [ΣΗΠ], το eDAPY και μεταξύ άλλων και η κίτρινη κάρτα ΕΟΦ που πλέον είναι ψηφιακή

Σχετικά Άρθρα

Back to top button