ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Υπουργείο Υγείας: Έρχονται αλλαγές στο αγροτικό των νέων γιατρών – Τι σχεδιάζεται

Τι αλλάζει το Υπουργείο Υγείας στο αγροτικό των γιατρών

Τα πάνω κάτω στο αγροτικό των νέων γιατρών φέρνει το υπουργείο Υγείας με αλλαγές που προωθεί το επόμενο διάστημα.
Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επεξεργάζεται αλλαγές στο αγροτικό των γιατρών που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν επί έναν χρόνο αμέσως μετά την απόκτηση του πτυχίου τους.

Στόχος σύμφωνα με πληροφορίες να προσφέρουν οι νέοι γιατροί τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ και στα νοσοκομεία που παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού.

Ταυτόχρονα θα εκπαιδεύονται και στην πράξη σε συνθήκες δύσκολες μέσα στην καρδιά των νοσοκομείων.

Τι αλλάζει το Υπουργείο Υγείας στο αγροτικό

Σήμερα μετά τη απόκτηση του πτυχίου τους οι γιατροί έχουν την υποχρέωση να υπηρετήσουν το αγροτικό τους το οποίο τις περισσότερες φορές γίνεται σε απομακρυσμένες περιοχές σε αγροτικά ή ημιαστικά ιατρεία, όπου όμως μαθαίνουν ιατρική μόνοι τους αφού αναλαμβάνουν να «τρέξουν» μόνοι τους τα ιατρεία με ελάχιστες γνώσεις και μόνο από όση εκπαίδευση έχουν λάβει από την ιατρική σχολή.

Τα σχέδια του υπουργείου Υγείας προβλέπουν σύμφωνα με πηγές του HealthReport.gr, ότι σύντομα οι νέοι γιατροί μόλις θα παίρνουν το πτυχίο τους θα πηγαίνουν για 6 μήνες σε νοσοκομείο όπου θα εκπαιδεύονται στα επείγοντα περιστατικά. Θα αναλάβουν δηλαδή υπηρεσίες στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών όπου θα μαθαίνουν την αντιμετώπιση του τραύματος, την παροχή επείγουσας φροντίδας ενώ θα εκπαιδεύονται και στη συνταγογράφηση.

Στο εξάμηνο αυτό είναι πιθανό ακόμη και να αλλάζουν νοσοκομείο εάν κριθεί απαραίτητο, λένε πηγές του HealthReport.gr.
Το δεύτερο εξάμηνο σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει σήμερα, θα πηγαίνουν κανονικά για υπηρεσίες σε αγροτικό ιατρείο.

Οι αλλαγές στο αγροτικό αναμένεται να προωθηθούν με ειδική διάταξη.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button