ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Υπουργείο Υγείας: Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στον ΕΟΦ – Το σχέδιο Χρυσοχοΐδη

Τι αλλαγές σχεδιάζει η κυβέρνηση στον ΕΟΦ. Τα σχέδια που θα εφαρμοστούν σε όλους τους Οργανισμούς

Πλήρως επιδιώκει να αλλάξει τον ΕΟΦ ο υπουργός Υγείας, ώστε ο Οργανισμός να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά για τα φάρμακα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, η πρόσφατη ομάδα εργασίας που δημιούργησε πρόσφατα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα ετοιμάσει σχέδιο βάση του οποίου ο ΕΟΦ θα τροποποιηθεί τόσο διοικητικά όσο και οργανωτικά.

Οι σχετικές αλλαγές αναμένεται να προωθηθούν σε σχέδιο νόμου (τροπολογία) και μάλιστα μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2024, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να αλλάξει όλους τους μεγάλους Οργανισμούς της Υγείας άμεσα ώστε να λειτουργούν με έναν κοινό τρόπο, λένε πληροφορίες.

Αλλαγές στο μοντέλο Διοίκησης του ΕΟΦ

Υπό το πρίσμα αυτό ο ΕΟΦ με βάση τις πληροφορίες του HealthReport.gr θα αλλάξει πλήρως μοντέλο διοίκησης αφού το σχέδιο είναι να μετατραπεί σε Οργανισμό όπως ο ΕΟΔΥ αλλά και άμεσα ο ΕΟΠΥΥ ο οποίος επίσης θα ανασυγκροτηθεί. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: «ΕΟΠΥΥ: Πώς θα γίνει ασφαλιστικός Οργανισμός – Όλες οι σχεδιαζόμενες αλλαγές»

Έτσι ο ΕΟΦ πρόκειται να αποκτήσει Διευθύνοντα Σύμβουλο με καθήκοντα πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και θα είναι το ισχυρό πρόσωπο του Οργανισμού. Θα διορίζεται από την κυβέρνηση και τον υπουργό Υγείας με βάση τα προσόντα του.

Αλλαγές και στον ΕΟΦ από το υπουργείο Υγείας

Το νέο μοντέλο διοίκησης όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές δεν πρόκειται να διαθέτει αντιπροέδρους αλλά Πρόεδρο ο οποίος θα αναλάβει περισσότερο το επιστημονικό κομμάτι του ΕΟΦ.
Αλλαγές όμως πρόκειται για να γίνουν και στα Τμήματα που απαρτίζουν σήμερα τον Οργανισμό αλλά και στα αντικείμενα εργασίας.

Η κυβέρνηση και στην περίπτωση του ΕΟΦ αναμένεται να επικαλεστεί την διαφάνεια για τον τρόπο λειτουργίας του, αλλά και την ταχύτερη απόδοση στη διακίνηση φαρμάκων.
Ο νέος ΕΟΦ πάντως θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες σε σχέση με σήμερα ώστε να παίζει κομβικό ρόλο στον τομέα των φαρμάκων.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button