ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Υπουργείο Υγείας: Παραιτήθηκε ο διοικητής του «Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη μετά από καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης

Μετά από καταγγελία ότι παρενόχλησε σεξουαλικά εργαζόμενη του νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη

Την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Γεννηματάς Άγιος Δημήτριος της Θεσσαλονίκης, ζήτησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μετά από έγγραφη καταγγελία ότι παρενόχλησε σεξουαλικά εργαζόμενη του νοσοκομείου.

Ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες χαρακτηρίζει τις καταγγελίες εντελώς ανυπόστατες και υποστηρίζει ότι έρχονται μετά από προκαταρκτική εξέταση που είχε ζητήσει για δύο υποθέσεις παρατυπίας εντός του νοσοκομείου. Στο μεταξύ ο πρώην διοικητής κατέθεσε την παραίτηση του στις 7/10 και έγινε δεκτή από τον Υπουργό Υγείας.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες η γυναίκα ήταν εργαζόμενη σε άλλο νοσοκομείο της περιοχής και με απόφαση του ίδιου του διοικητή μετακινήθηκε στο Γεννηματάς Θεσσαλονίκης. Ο φάκελος της υπόθεσης έχει σταλεί στον εισαγγελέα από τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ.

Στο μεταξύ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως πριν από λίγες ημέρες η υποδιευθύντρια εξήλθε αναστατωμένη και σε έξαλλη κατάσταση από το γραφείο του διοικητή.

Αφού δήλωσε προφορικά προς τους συναδέλφους της ότι θα υποβάλλει την παραίτησή της, στη συνέχεια συνέταξε έγγραφη καταγγελία την οποία προώθησε στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας.

Όπως αναφέρει το Voria.gr άλλη πηγή του νοσοκομείου υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη υποδιευθύντρια υπηρετούσε σε γειτονικό νοσηλευτικό ίδρυμα και έπειτα από απόφαση του διοικητή μετακινήθηκε στο νοσοκομείο όπου εδρεύει ο ίδιος.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button