ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Υπουργείο Υγείας: Προς έκδοση οι υπουργικές αποφάσεις για ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΕΣΥ και απογευματινά χειρουργεία

Διευκρινίσεις θα δίνει το υπουργείο Υγείας για τα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΕΣΥ

Με το πράσινο φως του Μεγάρου Μαξίμου εκδίδονται εντός των επόμενων ημερών οι υπουργικές αποφάσεις από το υπουργείο Υγείας που αφορούν στο ιδιωτικό έργο των γιατρών του ΕΣΥ αλλά και στα απογευματινά χειρουργεία.

Μετά και τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναμένεται να εκδώσει τις επόμενες ημέρες τις υπουργικές αποφάσεις με όλες τις λεπτομέρειες.

Σε ό,τι αφορά στα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΕΣΥ αλλά και στη δυνατότητα τους να χειρουργούν σε ιδιωτικές κλινικές ή να είναι σύμβουλοι σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι υπουργικές αποφάσεις θα προβλέπουν τους όρους και τις προϋποθέσεις προκειμένου να απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα μετά το ωράριο τους.

Όπως είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr (διαβάστε ΕΔΩ) οι γιατροί του ΕΣΥ θα μπορούν να εργάζονται όποτε το επιθυμούν, αρκεί να έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στο νοσοκομείο τους.

Ωστόσο θα οριστούν κάποιες δικλείδες ασφαλείας ώστε να μην υποβαθμιστούν τα πρωινά δωρεάν ιατρεία αλλά και οι υπηρεσίες υγείας στο ΕΣΥ.
Άγνωστο βέβαια πώς θα ελέγχονται οι γιατροί του ΕΣΥ εάν εντέχνως θα προωθούν τους ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα με το επιχείρημα ότι στα νοσοκομεία υπάρχει αναμονή.

Τα απογευματινά χειρουργεία

Ταυτόχρονα αναμένεται να εκδοθούν και οι διευκρινιστικές υπουργικές αποφάσεις για τα απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ επί πληρωμή.
Θα δίνονται λεπτομέρειες και διευκρινίσεις για τον τρόπο λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων μέσα στα δημόσια νοσοκομεία, οι χρεώσεις στους ασθενείς αλλά και οι αμοιβές των υγειονομικών.

Στη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου με τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, τους απασχόλησε έντονα το πώς θα πληρώνουν οι ασθενείς και πως θα προκύπτουν οι χρεώσεις.

Έρχονται οι λίστες χειρουργείων στα νοσοκομεία από το υπουργείο υγείας

Άλλωστε υπάρχουν φωνές ακόμη και μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου – λένε υψηλόβαθμες πηγές του HealthReport.gr – που υποστηρίζουν ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν υπερχρεώσεις ή ακόμη και μυστικές χρεώσεις, καθώς κάτι τέτοιο καταρρίπτει πλήρως το επιχείρημα για δωρεάν δημόσια υγεία.

Ταυτόχρονα το ήδη πληγωμένο επικοινωνιακό προφίλ της κυβέρνησης λόγω της ακρίβειας, θα πλήττονταν ακόμη περισσότερο με μία επιπλέον χρέωση στους ασθενείς, με βάση τις ίδιες πηγές.

Να σημειωθεί ότι από 1η Φεβρουαρίου μπαίνει σε εφαρμογή και η ενιαία λίστα χειρουργείων από όπου θα ελέγχονται οι επεμβάσεις κεντρικά από το υπουργείο Υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button