ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Υπουργείο Υγείας: Προς παράταση οι συμβάσεις των επικουρικών και συμβασιούχων στο ΕΣΥ – Ποιους εργαζόμενους αφορά

Την παράταση των συμβάσεων όσων εργάζονται σε νοσοκομεία και Μονάδες Υγείας αποφάσισε η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr

Παράταση θα λάβουν σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr οι συμβάσεις των εργαζομένων στην Υγεία (επικουρικών και συμβασιούχων), οι οποίοι καλύπτουν εν μέσω πανδημίας πάγιες ανάγκες του δημοσίου συστήματος Υγείας. Κάτι που αναμένεται σύντομα να γνωστοποιηθεί από το υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα η κεντρική κυβέρνηση σε συνεργασία με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας αποφάσισαν να δοθεί παράταση στην εργασία χιλιάδων επικουρικών και συμβασιούχων στο ΕΣΥ, προκειμένου να συνεχίσουν να καλύπτονται οι ανάγκες που υπάρχουν σήμερα και ειδικά τώρα που ξεκινά να χαλά ο καιρός και είναι άγνωστο πως θα εξελιχθεί η πανδημία.

Ποιους αφορά

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του HealthReport.gr, η παράταση που αναμένεται να νομοθετηθεί τις επόμενες ημέρες από το υπουργείο Υγείας, θα αφορά στο επικουρικό προσωπικό αλλά και τους συμβασιούχους οι συμβάσεις των οποίων λήγουν από τον Οκτώβριο του 2021 έως και το τέλος Δεκεμβρίου του 2021.

Μάλιστα η νέα διάρκεια των συμβάσεων, η παράταση δηλαδή, αναμένεται να είναι ακόμη και πάνω από 6 μήνες πιθανώς και ένα έτος, καθώς θα εκτιμηθεί πόσος χρόνος θα χρειασθεί για να καλυφθούν οι θέσεις στο ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις. Άλλωστε η διαδικασία για μόνιμες προσλήψεις, συνήθως λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών, κρατάει μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η απόφαση της κυβέρνησης πάντως θα αφορά τόσο γιατρούς και νοσηλευτές, όσο και διοικητικούς και λοιπό προσωπικό.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, από 31/10/2021 έως τέλος Μαΐου του 2022 λήγουν οι συμβάσεις περίπου 21.000 εργαζομένων στη Δημόσια Υγεία.

Από αξιολόγηση θα περάσουν όλοι οι Διοικητές Νοσοκομείων της χώρας

Συγκεκριμένα: Στις 31/10/2021 λήγουν οι συμβάσεις για 1600 Επικουρικούς,
στις 31/12/2021 λήγουν 6000 Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ),
στις 25/02/2022 λήγουν 3400 του ΟΑΕΔ και τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 2022, λήγουν άλλες 10.000 συμβάσεις επικουρικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπουργείο Υγείας: Όλο το σχέδιο για τη συνεργασία του ΕΣΥ με τον ιδιωτικό τομέα – Ξεκίνησαν οι επαφές με ιδιώτες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button