ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Υπουργείο Υγείας: Σε συναγερμό και για τα νοσοκομεία της Αττικής – Τι σχεδιάζεται

Νέο επιχειρησιακό σχέδιο έχει έτοιμο το υπουργείο Υγείας για την περίπτωση που αυξηθούν δραματικά οι νοσηλείες και στην Αττική

Σε συναγερμό και για τα νοσοκομεία της Αττικής είναι το υπουργείο Υγείας για την περίπτωση που τις επόμενες τρεις εβδομάδες υπάρξει δραματική αύξηση των κρουσμάτων που χρειάζονται νοσηλεία.

Ήδη το επιχειρησιακό σχέδιο έχει ανανεωθεί λένε πηγές του HealthReport.gr ώστε να καλυφθούν και οι πιθανές αυξημένες ανάγκες και στο Λεκανοπέδιο.

Η επιλογή που προκρίνεται είναι να αυξηθούν τόσο οι κλίνες covid και ΜΕΘ στο ΕΣΥ όσο και να ενεργοποιηθούν οι ιδιωτικές κλινικές ώστε να υπάρξει κάλυψη των περιστατικών.

Το σχέδιο

Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ο σχεδιασμός προβλέπει να διατεθούν συγκεκριμένες νέες κλίνες covid και ΜΕΘ ώστε να μη χρειασθεί να μειωθούν κατακόρυφα οι χειρουργικές επεμβάσεις. Εξάλλου εάν δοθούν πολλές κλίνες σε covid περιστατικά, δεν θα μπορέσουν τα νοσοκομεία να καλύψουν τις ανάγκες σε βασικά χειρουργεία και περιστατικά.

Γι αυτό και έχει επιλεγεί η λύση του ιδιωτικού τομέα από το υπουργείο Υγείας. Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr θα επιλεγεί ένα μικτό σύστημα βάση του οποίου θα ενεργοποιηθούν άμεσα και ιδιωτικές κλινικές οι οποίες θα νοσηλεύουν στην Αττική τόσο ασθενείς non covid όσο και covid περιστατικά.

Εξάλλου η οδηγία της Αναπληρώτριας υπουργού υγείας Μίνας Γκάγκα να μειωθούν τα προγραμματισμένα χειρουργεία ακόμη και κατά 80% είναι το ακραίο σενάριο στην περίπτωση που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν τα περιστατικά του κορονοϊού.

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ: «Υπουργείο Υγείας: Κόβονται τα χειρουργεία στο 80% – Θα γίνονται μόνο τα αυστηρώς επείγοντα»

Σχετικά Άρθρα

Back to top button