Ειδήσεις ΥγείαςΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Υπουργείο Υγείας: Συστήνεται Πανελλαδικό Δίκτυο Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού

Συστήνεται Πανελλαδικό Δίκτυο Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού.

Συστήνεται Πανελλαδικό Δίκτυο Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού. Το δίκτυο αυτό θα συντονίζει και θα αποστέλλει στο Ιδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών κάθε ύποπτο δείγμα μεταλλαγμένου στελέχους.

Οι μεταλλάξεις είναι ένα σημαντικό θέμα που μας ανησυχεί δήλωσε ο υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας μετά την σύσκεψη που έγινε.

Όπως ανέφερε βρισκόμαστε σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) και προχωράμε στη δημιουργία ενός δικτύου για την ενίσχυση της ανίχνευσής του σε όλη την Ελλάδα, επαγρύπνησης, επιτήρησης ώστε να έχουμε σωστά επιδημιολογικά στοιχεία, τα οποία θα μας οδηγήσουν να έχουμε σωστή επιδημιολογική ανάλυση και άρα η κυβέρνηση θα παίρνει τις ανάλογες αποφάσεις πάντα με γνώμονα τη δημόσια υγεία και την υγεία των πολιτών».

Παράλληλα, τα ύποπτα δείγματα μεταλλαγμένου στελέχους θα στέλνονται στο ΙΙΒΕΑΑ (Ιδρυμα Ιατροβιοτεχνολογικών Ερευνών). Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 26 έως σήμερα Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, αλλά υπάρχουν και άλλα κρούσματα προς διερεύνηση και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα και γι αυτά.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button