Υπουργείο Υγείας: Τι αλλαγές φέρνει ο νέος Χάρτης Υγείας στο ΕΣΥ– Όλες οι τελευταίες πληροφορίες

Όλες οι τελευταίες πληροφορίες για το νέο Χάρτη Υγείας

copyright: pexels

Ριζικές αλλαγές αναμένεται να φέρει στο ΕΣΥ ο νέος Χάρτης Υγείας που θα μπει σε τροχιά υλοποίησης από το υπουργείο Υγείας, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Μπορεί ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης να δεσμεύθηκε από το βήμα του10ο Regional Growth Conference στην Πάτρα ότι δεν θα κλείσει καμία δομή αλλά ο νέος Χάρτης Υγείας που είχε προαναγγελθεί και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, περιλαμβάνει εκτός των άλλων συγχωνεύσεις νοσοκομείων, αλλαγή χρήσης σε αρκετές μονάδες υγείας αλλά και συνεργασία με ιδιώτες όπου υπάρχουν ελλείψεις σε υπηρεσίες.

Ο νέος Χάρτης Υγείας

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, ο Χάρτης Υγείας, σχεδιάζεται για να εξυπηρετήσει τον πολίτη και δεσμεύτηκε ότι δεν θα κλείσει καμία δομή. Ακόμα πρόσθεσε ότι τα απογευματινά ιατρεία θα φέρουν ομαλές και διαφανείς λίστες στα πρωινά και περισσότερες δυνατότητες σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό για περισσότερα χρήματα.

Ο κ. Πλεύρης στο πλαίσιο της καλύτερης παροχής υγείας στους πολίτες είπε πώς θα μπορούν να συμβάλλονται απ ευθείας οι ιδιωτικές με τις κρατικές δομές .

Τι αλλάζει στα νοσοκομεία

Η κυβέρνηση με τον νέο Χάρτη Υγείας θα ανασχεδιάσει των νοσοκομεία παρόλο, που έχει προκαλέσει στο παρελθόν πονοκεφάλους στις περισσότερες κυβερνήσεις αλλά και έντονες αντιδράσεις από τους εργαζόμενους.

Πάντως σε αυτήν τη φάση λόγω και της πανδημίας δεν τίθεται θέμα λουκέτων σε νοσοκομεία, αλλά υπάρχει σχεδιασμός για συγχωνεύσεις και κυρίως για αλλαγές χρήσης ειδικά σε περιοχές όπου υπάρχουν πολλά νοσοκομεία σε κοντινές αποστάσεις.

Πιλότος η Δυτική Μακεδονία

Έξαλλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέδριο για την Υγεία δήλωσε πώς «Θα δημιουργήσουμε ένα σύστημα περιφερειακών κέντρων με ακτίνες στην περιφέρεια και θα εξορθολογήσουμε τις κλινικές οι οποίες υπάρχουν στα περιφερειακά νοσοκομεία.

Θα μας οδηγήσει αυτό σε κάποιες συγκρούσεις; Προφανώς. Θα ξεβολευτούν κάποιοι; Προφανώς και θα ξεβολευτούν κάποιοι. Αναφέρθηκε, μάλιστα, στο σχέδιο για τη Δυτική Μακεδονία, που μπορεί να αποτελέσει πιλότο και για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ανοιχτό βέβαια παραμένει στο νέο ΕΣΥ που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση και η ανάθεση του μάνατζμεντ κάποιων νοσοκομείων σε ιδιώτες, αλλά και η παραχώρηση ορισμένων υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα.

HR:
Σχετικά άρθρα

Ο ιστότοπος healthreport.gr χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα