ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Υπουργείο Υγείας: Τι απαντά για τις νοσηλείες ασθενών με covid στις πανεπιστημιακές κλινικές μετά την άρνηση των καθηγητών να τους νοσηλεύσουν

Ναι μεν αλλά από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα

Περισσότερο θόλωσε τα …νερά παρά αποσαφήνισε την κατάσταση με τις πανεπιστημιακές κλινικές η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, μετά την άρνηση που διατύπωσαν σε επιστολή τους οι καθηγητές Ιατρικής της Αθήνας να νοσηλεύουν πλέον ασθενείς με covid, γεγονός που έκανε έξαλλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: “Κορονοϊός: Αρνούνται οι καθηγητές Ιατρικής Αθήνας να νοσηλεύουν πλέον ασθενείς με covid – Στα κάγκελα οι νοσοκομειακοί γιατροί”

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τους ασθενείς με Covid-19 στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας αλλά και τις πανεπιστημιακές κλινικές, η Μίνα Γκάγκα σημείωσε πως «δεν έχει γίνει καμία αίτηση από πανεπιστημιακές κλινικές για μείωση των κλινών. Είναι φυσικό να θέλουν να έχουν και άλλα περιστατικά για να μπορούν να κάνουν την εκπαίδευση.

Θα έχουμε το νου μας και στους ασθενείς με covid και στους ασθενείς με τα άλλα νοσήματα και στόχος μας είναι η εκπαίδευση να γίνεται κανονικά».

Ναι μεν αλλά από Γκάγκα

Ωστόσο δεν καθίσταται σαφές μετά την απάντηση της κ.Γκάγκα, εάν οι καθηγητές ιατρικής θα μπορούν να αρνηθούν να νοσηλεύσουν ασθενείς με Covid, επικαλούμενοι ότι απασχολούνται με άλλους ασθενείς ή ότι οι κλίνες είναι κατειλημμένες.

Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία των καθηγητών Ιατρικής της Αθήνας, το έργο των πανεπιστημιακών κλινικών είναι να εκπαιδεύουν νέους γιατρούς. Ωστόσο οι νοσοκομειακοί γιατροί αντεπιτίθενται λέγοντας πως το 75% των ειδικευόμενων γιατρών εκπαιδεύεται σε τμήματα του ΕΣΥ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button