ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Υπουργείο Υγείας: Τι θα γίνει με τις ΤΟΜΥ – Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια

Τι σχεδιάζει το Υπουργείο Υγείας για τις ΤΟΜΥ - Όλες οι αλλαγές

Αλλαγές και στις ΤΟΜΥ, στις Τοπικές Μονάδες Υγείας που δημιουργήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ, σχεδιάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr

Οι αλλαγές στις ΤΟΜΥ θα ενσωματωθούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που θα κατατεθεί με καθυστέρηση κάποιων μηνών, καθώς ζητήθηκε παράταση από τους «θεσμούς» με δεδομένο ότι οι αλλαγές στην Πρωτοβάθμια είναι μνημονιακή υποχρέωση.

Οι ΤΟΜΥ

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι στο προσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που είναι ήδη έτοιμο, περιλαμβάνεται λεπτομερώς η ενίσχυση των ΤΟΜΥ.
Σχεδιάζεται να στηριχτούν με εξοπλισμό αλλά και προσωπικό.

Και στα Κέντρα Υγείας σύντομα θεραπείες για ογκολογικούς ασθενείς

Ωστόσο το προσωπικό που θα προσληφθεί δεν θα είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, αλλά θα υπογράφει συμβάσεις για μερική απασχόληση.
Οι συμβάσεις αυτές θα αφορούν κυρίως στους ιδιώτες γιατρούς οι οποίοι θα κληθούν να καλύψουν τις θέσεις που δεν είχαν καλυφθεί με τις προκηρύξεις που είχαν βγει και μέσω των οποίων αναζητούνταν γιατροί για πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.

Πηγές του HealthReport.gr υπογραμμίζουν ότι οι ιδιώτες γιατροί θα υπογράψουν συμβάσεις μέσω ΕΟΠΥΥ ώστε να παρέχουν υπηρεσίες εντός των ΤΟΜΥ και με συγκεκριμένες υποχρεώσεις για ωράριο και αριθμό ασθενών, αλλά θα έχουν κανονικά τη δυνατότητα να ασκούν ιδιωτικό έργο.

Να σημειωθεί ότι στις προκηρύξεις που είχαν βγει όταν δημιουργήθηκαν οι ΤΟΜΥ, οι περισσότεροι γιατροί έβλεπαν ως αποτρεπτικό παράγοντα τις συμβάσεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης που είχαν διάρκεια 2 έτη με δυνατότητα παράτασης για άλλα δυο έτη.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button