ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Υπουργείο Υγείας: Υποχρεωτικά όλοι με μάσκες στις παρελάσεις- Ποιοι εξαιρούνται

Μέτρα προστασίας στις παρελάσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

Υποχρεωτικά όλοι οι θεατές που θα παρακολουθήσουν τις παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα πρέπει να φορούν μάσκα.

Όπως διευκρινίζει το Υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρηθούν στις παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου,  σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός.

Επομένως, την ώρα της παρέλασης, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα, σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες, για τους οποίους η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική αφού θα είναι στοιχισμένοι και άρα εξαιρούνται του μέτρου.

Ωστόσο, όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση- εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση -να φορούν τις μάσκες τους.

Κανονικά οι παρελάσεις

Πάντως μετά το αλαλούμ που δημιουργήθηκε το πρωί κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι μαθητικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, ξεκαθαρίζει το υπουργείο Εσωτερικών, «αδειάζοντας» την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που επικαλούμενη απόφαση της κυβέρνησης και έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι στη Θεσσαλονίκη θα παρελάσουν μόνο τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανέφερε: «Ανακοινώνεται ότι με απόφαση της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα με έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, που κοινοποιήθηκε σήμερα, επισημαίνεται ότι: «είναι απαραίτητο λόγω των υφιστάμενων υγειονομικών συνθηκών στη Θεσσαλονίκη, να πραγματοποιηθεί μόνο στρατιωτική παρέλαση, η οποία να μην υπερβαίνει σε διάρκεια τα 60 λεπτά».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button