ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Άρον άρον μετακινήσεις από το ΠΕΔΥ στα νοσοκομεία! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Ειδικότερα όπως κατήγγειλαν τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Πρωτοβάθμιας Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) στον αρμόδιο αναπληρωτή Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας Σταμάτη Βαρδαρό κατά τη διάρκεια συνάντησής τους, το τελευταίο διάστημα γίνονται σε πανελλαδικό επίπεδο μετακινήσεις προσωπικού από το ήδη εγκαταλελειμμένο από προσωπικό ΠΕΔΥ προς τα νοσοκομεία προκειμένου να καλυφθούν τα εκεί κενά.

Οι εργαζόμενοι παρουσίασαν συγκεκριμένα παραδείγματα τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις γίνονται με …πρωτοβουλία των Υγειονομικών Περιφερειών. Τα μέλη της Ομοσπονδίας μίλησαν για απαράδεκτες και καταχρηστικές μετακινήσεις δεδομένου ότι ήδη το ΠΕΔΥ παρουσιάζει σοβαρότατα κενά σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

Ο αναπληρωτής Γ.Γ. Σταμάτης Βαρδαρός δήλωσε άγνοια για το θέμα ενώ δεσμεύτηκε προς τους εκπροσώπους του κλάδου να παρακολουθεί το θέμα μέσω της δικής τους πληροφόρησης.

Παραδέχτηκε ωστόσο ότι για τις μετακινήσεις που κρίνονται απαραίτητες, το πρόβλημα θα λυθεί μόνο μέσω των νέων προσλήψεων για την υγεία.
Το θέμα είχε αποκαλύψει πριν λίγο καιρό το HealthReport.gr με εκτενές του ρεπορτάζ. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: «ΠΕΔΥ: Ξεκινούν μετακινήσεις γιατρών-προσωπικού από και προς τα νοσοκομεία! Ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται»

Πάντως όπως όλα δείχνουν οι μετακινήσεις αυτές δε θα σταματήσουν παρότι το ΠΕΔΥ αντιμετωπίζει πρόβλημα ακόμη και να εξυπηρετήσει απλά περιστατικά.

Άλλωστε προς ώρας προέχουν τα νοσοκομεία έως ότου τουλάχιστον ξεκινήσει η ανασυγκρότηση του ΠΕΔΥ και γίνουν οι μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ.

Όμως σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr το νομοσχέδιο αναμένεται τελικά να καθυστερήσει  για το νέο ΠΕΔΥ, παρότι επρόκειτο να δοθεί στον “αέρα” περί τα τέλη Ιουλίου, σύμφωνα τουλάχιστον με τις δεσμεύσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Δείτε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες πληροφορίες: “Έρχεται το νομοσχέδιο για ΠΕΔΥ-Κέντρα Υγείας! Όλο το παρασκήνιο”

Βέβαια οι συνολικές μετακινήσεις του προσωπικού και η γενικότερη κινητικότητα θα προωθηθεί μέσω νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών Εξάλλου κινητικότητα αναμένεται να υπάρξει σε όλο το δημόσιο τομέα. Δείτε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ που είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: “Έρχεται κύμα κινητικότητας σε νοσοκομεία-ΠΕΔΥ! Όλες οι λεπτομέρειες”

Σχετικά Άρθρα

Back to top button