ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχεται το νομοσχέδιο για ΠΕΔΥ-Κέντρα Υγείας! Όλο το παρασκήνιο

Πρόκειται για το νομοσχέδιο το οποίο θα αλλάξει άρδην όλη την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας τόσο του δημοσίου όσο και αυτή που παρέχεται από τους ιδιώτες.

«Αρχιτέκτονας» του νομοσχεδίου είναι ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Σταμάτης Βαρδαρός, ο οποίος αρχικά επρόκειτο να γίνει αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ αλλά τελικώς αξιοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας.

Το Μέγαρο Μαξίμου άλλωστε όπως λένε πηγές του HealthReport.gr δείχνει εμπιστοσύνη στον αν.Γενικό Γραμματέα τον οποίο θεωρεί έξπερτ και εξαιτίας της θητείας του στον ιδιωτικό τομέα.

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι στη διημερίδα που διοργανώθηκε από το υπουργείο Υγείας και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στην οποία προΐστατο ο 35αρης Σταμάτης Βαρδαρός, παραβρέθηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Κέντρα Υγείας

Η κυβέρνηση λένε οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr, έχει στηρίξει πολλά στον νεαρό αν.Γενικό Γραμματέα ο οποίος έχει ήδη ετοιμάσει το νομοσχέδιο για την ΠΦΥ και απομένουν μόνο οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Άλλωστε οι οδηγίες που δόθηκαν το τελευταίο διάστημα είναι πως πάση θυσία η κυβέρνηση πρέπει να δείξει έργο στην καθημερινότητα του πολίτη. Και ο τομέας της Υγείας θα είναι κυρίαρχος.

Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι ο υπουργός Υγείας εμφανίσθηκε μέσα σε μία ημέρα σε δύο ΜΜΕ (ραδιόφωνα), την ώρα που δεν εμφανιζόταν σχεδόν πουθενά παρά μόνο σε φίλια προς την κυβέρνηση ΜΜΕ.

Οι οδηγίες εξάλλου από το Μέγαρο Μαξίμου – όπως λένε πηγές του HealthReport.gr– είναι σαφείς: προωθήστε άμεσα το νομοσχέδιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για να υπάρξουν έστω οι πρώτες άμεσες αλλαγές στην Υγεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται κύμα κινητικότητας σε νοσοκομεία-ΠΕΔΥ! Όλες οι λεπτομέρειες

ΠΕΔΥ: Ξεκινούν μετακινήσεις γιατρών-προσωπικού από και προς τα νοσοκομεία! Ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται

Γιατροί ΠΕΔΥ: Θα κλείσουν μονάδες Υγείας! Τι φοβούνται λόγω μνημονίου

Σχετικά Άρθρα

Back to top button