ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχονται συγχωνεύσεις Οργανισμών για νέο σύστημα προμηθειών στα νοσοκομεία! Τι θα γίνει με την ΕΣΑΝ

Ένα νέο σύστημα προμηθειών το οποίο βέβαια προς ώρας κινείται με …ρυθμούς χελώνας. Άλλωστε έχει διαφημιστεί και προαναγγελθεί εδώ και πάνω από έναν χρόνο ακόμη και από τον προηγούμενο υπουργό Υγείας.

Πάντως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας –όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr– προτίθεται να δημοσιοποιήσει το νέο νομοσχέδιο για τις προμήθειες στα νοσοκομεία, το αργότερο μέχρι τον Ιούλιο.

Βέβαια φαίνεται πως με τα νέα μέτρα της τρόικας, η ανάγκη για ένα νέο σύστημα προμηθειών που θα εξοικονομεί κονδύλια, είναι πολύ μεγαλύτερη, έλεγχε υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος στο HealthReport.gr.

Οι αλλαγές στο σύστημα προμηθειών εκτός από την ενοποίηση των αγορών και την κωδικοποίηση όλων των υλικών, θα περιλαμβάνει και τη συγχώνευση οργανισμών.

προμηθευτες

Με βάση τα όσα είπαν οι υπουργοί Ξανθός και Πολάκης στους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών (ΕΙΝΑΠ) η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ) και η περιβόητη ΕΣΑΝ θα συγχωνευθούν όπως και άλλοι φορείς, για να αποτελέσουν έναν κοινό μηχανισμό που θα περιλαμβάνει τομείς και αρμοδιότητες. Κάθε τομέας-διεύθυνση του νέου Οργανισμού που θα δημιουργηθεί θα αναλάβει και ξεχωριστό αντικείμενο όπως κωδικοποίηση, τιμολόγηση κ.λ.π.

Βέβαια αξιοσημείωτο είναι ότι η εταιρεία ΕΣΑΝ ΑΕ που δημιουργήθηκε επί υπουργίας Μ.Βορίδη, όχι μόνο δεν καταργήθηκε όπως επανειλημμένα δήλωνε η κυβέρνηση, αλλά αντίθετα θα δραστηριοποιηθεί επισήμως επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για την εταιρεία που δημιουργήθηκε επί ΝΔ για να κοστολογήσει τις ιατρικές πράξεις στα νοσοκομεία αλλά ουσιαστικά να διαχειρίζεται τα οικονομικά τους. Διαβάστε ΕΔΩ τις πρώτες δραστηριότητες της ΕΣΑΝ ΑΕ που έγιναν με τη δέουσα…διακριτικότητα από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας: «Ζει και βασιλεύει η εταιρεία «ΕΣΑΝ ΑΕ» στο ΕΣΥ! Ξεκινά αξιολόγηση επτά νοσοκομείων»

Εδώ και καιρό συνδικαλιστές της κυβερνώσας παράταξης είναι έξαλλοι –λένε έγκυρες πηγές του HealthReport.gr – με τη διατήρηση και όχι την κατάργηση της εταιρείας. Να σημειωθεί ότι ο πρώην υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης ισχυριζόταν πως η δημιουργία της ΕΣΑΝ ήταν μνημονιακή υποχρέωση της χώρας και μάλιστα έπρεπε να παραδώσει έργο μέσα στο 2016.

Σε ότι αφορά στο νέο σύστημα προμηθειών πάντως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ευελπιστεί να εξοικονομήσει κονδύλια για να τα διαθέσει στη συνέχεια σε προσλήψεις και μισθούς στα νοσοκομεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προμήθειες στα νοσοκομεία με οδηγίες…γλωσσοδέτη! Δείτε τις ακαταλαβίστικες εγκυκλίους της επιτροπής προμηθειών

Αποκάλυψη HealthReport: «Ζει και βασιλεύει η εταιρεία «ΕΣΑΝ ΑΕ» στο ΕΣΥ! Ξεκινά αξιολόγηση επτά νοσοκομείων»

Σε λειτουργία ακόμη η εταιρεία ΕΣΑΝ για τα νοσοκομεία! Δείτε τους υπέρογκους μισθούς χωρίς…αντικείμενο

Στη δημοσιότητα οι διορισμοί και οι μισθοί σε ΕΣΑΝ-ΗΔΙΚΑ! Τι έρχεται στη Βουλή

Βράζουν οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ για την εταιρεία «ΕΣΑΝ Α.Ε.» Βορίδη! Το «είπα-ξείπα» του Κουρουμπλή

Νέοι “παίκτες” στην αγορά Υγείας με την ΕΣΑΝ Βορίδη! Ποιοι θα διαχειρίζονται το ρευστό

«Τι θα κάνουμε στην Υγεία!» Γράφει για το HealthReport.gr ο Γιάννης Μπασκόζος

Σχετικά Άρθρα

Back to top button