ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αλλαγές για τους νοσηλευτές δια χειρός Πολάκη! Τι αλλάζει σε άδειες και εκπαίδευση

Νέες προσθήκες στους κανόνες που ισχύουν για τις μετακινήσεις των νοσηλευτών από τα νοσοκομεία αλλά και στην εκπαίδευσή τους, κάνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Πρόσφατα άλλωστε θεσπίστηκαν νέοι κανόνες για τις μετακινήσεις των νοσηλευτών στα νοσοκομεία οι οποίες αναμένεται να εφαρμοστούν άμεσα. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Δείτε με ποια κριτήρια θα γίνονται οι μετακινήσεις των νοσηλευτών στα νοσοκομεία! Νέοι κανόνες»

Πλέον με απόφαση του Π.Πολάκη τροποποιούνται ρυθμίσεις που σχετίζονται με την εκπαίδευση αλλά και τη δυνατότητα μετακίνησης.

Η εκπαίδευση

Σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ένας ειδικευόμενος νοσηλευτής σε περίπτωση αποτυχίας δύναται να δώσει εξετάσεις ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής μέχρι δύο φορές.

Σε περίπτωση αποτυχίας μετά τη δεύτερη φορά δεν του χορηγείται ο τίτλος της ειδικότητας.

Επίσης όπως σημειώνεται στην υπουργική απόφαση νοσηλευτής ο οποίος είναι κάτοχος τίτλου Νοσηλευτικής Ειδικότητας δεν δύναται να παρακολουθήσει πρόγραμμα άλλης Νοσηλευτικής Ειδικότητας.

Να σημειωθεί πάντως ότι οι σχετικές αποφάσεις και συζητήσεις είχαν γίνει ήδη στην ΕΣΑΝ στον όργανο που δημιουργήθηκε για να προωθηθούν οι αλλαγές. Δείτε ΕΔΩ ενδεικτικά: “Τι αλλάζει στις νοσηλευτικές ειδικότητες! Όλες οι αποφάσεις”

Άδεια λόγω ασθένειας

Για λόγους υγείας μπορεί να αλλάξει πόστο ένας νοσηλευτής παρότι μπορεί να είχε κάνει δήλωση ότι είναι υποχρεωμένος να παραμείνει στο ΕΣΥ για 2 χρόνια τουλάχιστον. Με τη ρύθμιση αυτή ένας εργαζόμενος νοσηλευτής θα μπορεί να αλλάζει και υπηρεσία εάν αποδεδειγμένα λόγω ασθένειες δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του.

Η νέα τροποποίηση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερομένου ότι δέχεται να υπηρετήσει για δύο (2) τουλάχιστον χρόνια στο ΕΣΥ. Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις η κινητικότητα του υπαλλήλου πριν από την παρέλευση του ανωτέρου χρονικού διαστήματος για αποδεδειγμένο σοβαρό λόγο υγείας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι αλλάζει στις νοσηλευτικές ειδικότητες! Όλες οι αποφάσεις

Δεν κόβεται το «ανθυγιεινό» επίδομα στους νοσηλευτές! Τι δηλώνει το υπ.Υγείας

Γιατροί και νοσηλευτές με «μπλοκάκι» σε Νοσοκομεία-Κέντρα Υγείας! Οι λεπτομέρειες του νέου νομοσχεδίου

Δείτε με ποια κριτήρια θα γίνονται οι μετακινήσεις των νοσηλευτών στα νοσοκομεία! Νέοι κανόνες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button