ΆρθραΔημοφιλήΡεπορτάζ υγείας

Αρχίζουν οι πληρωμές νοσηλευτών-εργαζομένων στα νοσοκομεία για τις υπερωρίες του 2015! Όλες οι πληροφορίες

Μετά τους νοσοκομειακούς γιατρούς για τους οποίους το υπουργείο Υγείας υπόσχεται ότι θα πληρωθούν στις 27 Μαίου τις εφημερίες του 2015, χρήματα στους λογαριασμούς τους αναμένεται να δούν άμεσα και οι εργαζόμενοι και οι νοσηλευτές των δημοσίων νοσοκομείων.
Πρόκειται για τις πρόσθετες αμοιβές από εργασία τις Κυριακές, τα νυχτερινά αλλά και τις αργίες για του πρώτους τρεις μήνες του έτους.

Ήδη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας μετά τη σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή, ξεκινά άμεσα σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr ,τη διαδικασία για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.
Ειδική οδηγία που εξέδωσε η οδός Αριστοτέλους και εστάλη στους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) προβλέπει την έναρξη της διαδικασίας για την πληρωμή των εργαζομένων.;

Η οδηγία, σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, εστάλη από τις ΥΠΕ και σε όλα τα νοσοκομεία και προβλέπει την τροποποίηση των προϋπολογισμών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων ώστε να υπολογιστούν και τα ποσά που οφείλονται σε παραϊατρικό προσωπικό, νοσηλευτικό προσωπικό, διοικητικούς κ.α.

Πάντως για την πληρωμή των πρόσθετων αμοιβών θα πρέπει να εκδοθεί υπουργική απόφαση η οποία αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Οι εργαζόμενοι εδώ και καιρό ανησυχούν για το πως θα πληρωθούν τις υπερωρίες που έχουν κάνει το 2015, δεδομένου πως τα απαραίτητα κονδύλια δεν είχαν υπολογιστεί στους αρχικούς προϋπολογισμούς.
Δεν είναι τυχαίο πως οι εργαζόμενοι είναι εδώ και καιρό σε αναβρασμό και έτοιμοι να ξεκινήσουν δυναμικές οργανωμένες κινητοποιήσεις.

Το αίτημα είχε τεθεί εδώ και καιρό στον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή ο οποίος είχε υποσχεθεί πως θα επιδίωκε την προώθηση μιας άμεσης λύσης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button