ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Αναβάλλονται επ’ αόριστον οι νέες συμβάσεις! Όλο το παρασκήνιο

Παρότι από το περασμένο καλοκαίρι όταν ανανεώθηκαν αυτόματα οι συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, η ανανέωση ήταν επ’ αόριστον, τώρα φαίνεται πως αποδεικνύεται και στην πράξη, καθώς ουδείς γνωρίζει πότε θα γίνουν οι όποιες διαπραγματεύσεις για να συνταχθούν από την αρχή με νέους όρους.

Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι οι νέες συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, θα εξαρτηθούν πλήρως από τη σύσταση του νέου ΠΕΔΥ. Γι αυτό και η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του HealthReport.gr, νίπτει τα χείρας της και παραπέμπει σε οδηγίες της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.
Οδηγίες οι οποίες ωστόσο αναμένεται να έρθουν μόλις ξεκινήσει η ανασυγκρότηση και ανασύσταση του νέου ΠΕΔΥ.

Θα πρέπει να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός των προσλήψεων στο νέο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τους γιατρούς του ΠΕΔΥ, πόσοι θα μείνουν τελικά στο δημόσιο σύστημα, για να οριστικοποιηθούν και οι προτάσεις που θα γίνουν στους ιδιώτες γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

Άλλωστε όλες οι πληροφορίες του HealthReport.gr συντείνουν στο γεγονός ότι ο αριθμός των γιατρών του ΕΟΠΥΥ θα μειωθεί και ουσιαστικά θα καλυφθούν μόνο τα κενά που θα μείνουν από την οργάνωση του νέου ΠΕΔΥ και των νέων Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ).

Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ασκούνται πιέσεις από συνδικαλιστικούς κύκλους (και της κυβερνώσας παράταξης), να επισπευσθεί ο χρόνος καθορισμού των νέων όρων, με τους οποίους θα συνεργάζονται οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.

Ωστόσο μέχρι στιγμής όλα βαίνουν σε ρυθμούς…ΠΦΥ στο υπουργείο Υγείας καθώς προέχει ο σχεδιασμός του νέου ΠΕΔΥ.

Αμοιβές όπως…ΤΕΒΕ

Αυτό που θα προταθεί στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ– όπως σημειώνουν πληροφορίες του HealthReport.gr -είναι καταρχάς μετά την αναθεώρηση των 200 επισκέψεων, ένα νέο σύστημα αμοιβών που θα θυμίζει πολύ αυτό του παλαιού ΤΕΒΕ.

Πρόκειται για το λεγόμενο σύστημα capitation που θα ισχύσει αρχικά για τους οικογενειακούς γιατρούς (παθολόγοι, γενικοί γιατροί και παιδίατροι). Κατά κεφαλήν δηλαδή αμοιβή για τον ιδιώτη γιατρό, ανάλογα με τον αριθμό των ασθενών που θα αναλαμβάνει. Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ όλες τις πληροφορίες για τις νέες αμοιβές των γιατρών του ΕΟΠΥΥ: «Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Σαρωτικές αλλαγές σε αμοιβές και επισκέψεις! Τι προανήγγειλε ο υπ.Υγείας»

Αξιοσημείωτο είναι πως με βάση τους σχεδιασμούς αλλά και τις υπάρχουσες πληροφορίες, στόχος είναι με τις νέες ΤΟΜΥ να καλυφθούν τα χρόνια νοσήματα. Και αυτό επειδή οι οικογενειακοί γιατροί που θα τις στελεχώσουν, θα παρακολουθούν τους ασφαλισμένους σε μόνιμη βάση παρέχοντας κάθε σχετική υπηρεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Σαρωτικές αλλαγές σε αμοιβές και επισκέψεις! Τι προανήγγειλε ο υπ.Υγείας

Αλλάζουν οι συνεργασίες των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ! Τι έρχεται με το νέο ΠΕΔΥ

Γιατί δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ; Όλο το παρασκήνιο

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Απλήρωτοι Χριστουγεννιάτικα! Στον εισαγγελέα ο ΙΣΑ

ΕΟΠΥΥ: Πότε πληρώνουμε και πότε όχι τους συμβεβλημένους γιατρούς

Σχετικά Άρθρα

Back to top button