ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Για ψεύδη κατηγορούν τον ΕΟΠΥΥ με εξώδικο! Τα απλήρωτα χρέη και τα σημειώματα για ΕΦΚΑ

Νέα αναστάτωση επικρατεί στους κόλπους των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, λόγω των συνεχών αναβολών της εξόφλησής τους από τον ΕΟΠΥΥ. Αποτέλεσμα είναι ο κλάδος να κάνει την πρώτη του νομική κίνηση, κατηγορώντας τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για …ψεύδη με εξώδικο που απέστειλε.

Ειδικότερα τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου επιδόθηκε η εξώδικος επιστολή διαμαρτυρίας από την Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ) προς τη Διοίκηση του Οργανισμού.
Αντικείμενο της, «η διαρκής αντισυμβατική συμπεριφορά του οργανισμού και οι ψευδείς δηλώσεις και ανακοινώσεις».

Εξάλλου καιρό τώρα η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ…διαφημίζει πληρωμές αλλά μόνο στα λόγια. Διαβάστε ΕΔΩ χαρακτηριστικά: «Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Πληρωμές μόνο στα…χαρτιά από τον Οργανισμό! Στον αέρα λόγω των χρεών»

Δεν είναι τυχαίο ότι συχνά πυκνά …πανηγυρίζει η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ότι πληρώνει τους γιατρούς, αλλά ουσιαστικά μιλά για «εκκαθάριση» των οφειλών, για «οριστικοποίηση» των χρεών και άλλες αντίστοιχες εκφράσεις, που δε σημαίνουν βέβαια εξόφληση αλλά …μελλοντική τακτοποίηση.

Άλλωστε δεν είναι μόνο τα τρέχοντα χρέη του ΕΟΠΥΥ αλλά και τα παλαιότερα που προς ώρας πάνε στις Ελληνικές…Καλένδες. Η πληρωμή του 10% για τα έτη 2012-2015, ακυρώθηκε λόγω λανθασμένου ποσού παρακράτησης και πλέον ξεκινά από την αρχή, με το νέο υπολογισμό.

Ανοικτό και το ενδεχόμενο επίσχεσης

Μετά τις εξελίξεις αυτές οι γιατροί της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ξεκινήσει και επίσχεση εναντίον του Οργανισμού. Κάτι που άλλωστε αναφέρεται και στο εξώδικο. Κάτι που βέβαια θα σήμαινε μεγάλη ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους οι οποίοι θα πρέπει να πληρώνουν τις επισκέψεις από την τσέπη τους κανονικά και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Σοκ από τον τσουχτερό ΕΦΚΑ

Στο μεταξύ όμως δε φθάνουν τα χρέη του ΕΟΠΥΥ ήρθαν και τα σημειώματα του ΕΦΚΑ να βγάλουν τους γιατρούς από τα …ρούχα τους.

Όσοι άνοιξαν τα σημειώματα στο γραφείο τους, έπαθαν…οικονομική ασφυξία, καθώς οι περισσότεροι γιατροί πρέπει να καταβάλλουν από 600-1200 ευρώ. Και το ζήτημα είναι πως ένα μεγάλο μέρος αυτού του ποσού, οφείλεται σε ανείσπρακτα ποσά από τον ΕΟΠΥΥ, από έκδοση τιμολογίων μέσα στο 2016.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Αναβάλλονται επ’ αόριστον οι νέες συμβάσεις! Όλο το παρασκήνιο

Αλλάζουν οι συνεργασίες των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ! Τι έρχεται με το νέο ΠΕΔΥ

ΕΟΠΥΥ: Αλλάζει η διαδικασία αποζημίωσης για τα γυαλιά οράσεως! Στα κάγκελα οι οπτικοί

Σχετικά Άρθρα

Back to top button