ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Εισπράττουν τα χρωστούμενα από το…2012!

Αργεί αλλά …χτυπά ο ΕΟΠΥΥ ο μεγαλύτερος οργανισμός Υγείας της χώρας.
Μπορεί να χρωστά περίπου 1,6 δις ευρώ σε ιδιώτες παρόχους όπως κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, φαρμακευτικές εταιρείες κ.α. αλλά τουλάχιστον αναμένεται να καταβάλει τα χρωστούμενα στους ιδιώτες γιατρούς του ΕΟΠΥΥ από το 2012!

Αυτή τουλάχιστον τη διαβεβαίωση δίνει ο απερχόμενος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός λίγο πριν αποχωρήσει από τη θέση του.
(Διαβάστε ΕΔΩ ποιος αναμένεται να τον αντικαταστήσει)

Ειδικότερα ο κ.Κοντός διαβεβαιώνει ότι εντός των ημερών ολοκληρώνεται η εκκαθάριση των οφειλών των γιατρών από το 2012, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 10% των οικονομικών τους απαιτήσεων που δεν έχουν εισπράξει.

Τα χρήματα θα καταβληθούν στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, μόλις ληφθεί από τον Οργανισμό τμήμα της δόσης που θα λάβει η χώρα από τους δανειστές, σε περίπτωση που όλα πάνε καλά με την αξιολόγηση. Το ποσό που αναμένεται να φθάσει στα ταμεία του ΕΟΠΥΥ θα είναι κοντά στα 500 εκατ. ευρώ, σύμφωνα τουλάχιστον με τις διαβεβαιώσεις που έχει πάρει από την κυβέρνηση η διοίκηση του οργανισμού.

Πάντως ο ΕΟΠΥΥ αντιμετωπίζει ένα γενικότερο πρόβλημα χρηματοδότησης, καθώς η κυβέρνηση παρότι άρχισε να παρακρατά 2% παραπάνω από τους συνταξιούχους για την υγειονομική τους περίθαλψη (από 4% έγινε 6%) , τελικώς και πάλι δεν αποδίδει τα χρήματα αυτά στον οργανισμό.

Αποτέλεσμα είναι να συσσωρεύονται χρέη και οι ιδιώτες πάροχοι να απειλούν κάθε τόσο και δικαίως με διακοπή της συνεργασίας.

Όμως όπως φαίνεται η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να λύσει το πρόβλημα άμεσα, καθώς οι δανειστές πιέζουν εδώ και καιρό να βάλει σε προτεραιότητα την αποπληρωμή των ιδιωτών που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο άγνωστος νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σ.Μπερσίμης! Όλο το παρασκήνιο του διορισμού του

ΕΟΠΥΥ: Αλλάζει παροχές και συμβάσεις! Τι έρχεται

Δείτε τι ζητάει εδώ και τώρα η τρόικα στην Υγεία! Όλο το παρασκήνιο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button